Advocaat: ''Daar gaan we het toch niet over hebben?''

Advocaat: ''Daar gaan we het toch niet over hebben?''

Dick Advocaat was na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo kritisch op het spel van aanwinst Lucas Pratto. De spits werd dan ook in de rust gewisseld voor Bryan Linssen, die al snel wist te scoren. In aanloop naar de wedstrijd teegen AZ neemt de trainer Pratto in bescherming.

''We moeten nu niet gelijk Pratto neerhalen'', vertelt Advocaat op de persconferentie. ''Die jongen is twee weken geleden gekomen. Heeft net een huis en heeft pas vier keer meegetraind. Je kan niet verwachten dat hij direct de sterren van de hemel speelt.'' Pratto wist tot op heden nog niet te scoren voor Feyenoord.

Advocaat krijgt de opmerking dat Sébastien Haller er wel direct staat en belangrijk is. De trainer snapt niet dat een miljoeneninvestering van Ajax aangehaald moet worden. ''Daar gaan het we toch niet over hebben? Dit soort vragen ga je toch niet stellen over een speler van vijfentwintig miljoen en één van 4,5 ton? Dat ga je toch niet vergelijken. Dat zijn normaal gesproken kwalitatief mindere spelers. Als je twintig keer zoveel kost! Als hij een meerwaarde heeft ten opzichte van Jørgensen doen we het goed.''

Advocaat is niet van plan om een vaste spits bij Feyenoord aan te wijzen. ''Ik bekijk het per wedstrijd, dat is wel het plan. We hebben nu gezien dat Nico met drie wedstrijden in de week toch wel wat problemen heeft. Dus we konden nu mooi iemand anders neerzetten.''

Lees meer over
ajax Dick Advocaat Denzel Hall Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties