Aboutaleb: ''Onverantwoordelijk en onbegrijpelijk''

Aboutaleb: ''Onverantwoordelijk en onbegrijpelijk''

Aboutaleb is niet te spreken over het gedrag van Feyenoord-supporters afgelopen zaterdag. Een grote groep was naar het trainingscomplex gekomen om de selectie te steunen in aanloop naar de Klassieker. De coronamaatregelen konden door grote drukte niet nageleefd worden.

''Onverantwoordelijk en onbegrijpelijk'', reageert de burgemeester van Rotterdam in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Er zijn andere manieren om je club te steunen, die wel coronaproof zijn. De actie was slechts van korte duur, het was niet nodig voor de politie om op te schalen.'' De politiek wil dat er donderdag een debat komt.

Tjalling Vonk van de ChristenUnie/SGP vertelt: ''We zijn verbaasd dat zo'n happening heeft kunnen plaatsvinden, waarbij mensen dichtbij elkaar staan en vuurwerk afsteken. Het is een slecht signaal naar de stad. Ik zeg niet dat ze de boel met de ME uit elkaar hadden moeten slaan. Maar de politie had meer kunnen doen om duidelijk te maken dat het niet kan, zoals sanctioneren.''

De politie besloot om niet in te grijpen. Een woordvoerder vertelt dat er vooraf wel gesprekken zijn gevoerd met diverse supporters, maar door de drukte konden de afspraken niet worden nagekomen. ''Dat we niet ingrepen, had te maken met capaciteit en veiligheid. We wilden niet een klein aantal agenten op zo’n grote groep afsturen. Dan kiezen we voor de veiligheid van onze mensen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties