''Vorig seizoen hebben ze ook aanvallend voetbal laten zien''

''Vorig seizoen hebben ze ook aanvallend voetbal laten zien''

Wanneer het dit seizoen in de media over Feyenoord gaat, gaat het vaak over de speelwijze van Dick Advocaat. Ook na de Klassieker komt dit onderwerp in FC Rijnmond weer ter sprake. Emile Schelvis is het er echter niet mee eens dat continu geopperd wordt dat Feyenoord aanvallender moet spelen.

"Daar moet je ook de spelers voor hebben", reageert Schelvis, wanneer Erwin Koeman begint over 'meer pressie naar voren'. Hij blikt terug op de eerste seizoenshelft. "Ze hebben de hele tijd zo'n beetje zonder aanval gespeeld. Geen spits die functioneerde, een linksbuiten in de spits die bovendien net kwam kijken bij Feyenoord. Nu hebben ze keuzes."

Volgens presentator Bart Nolles kiest Advocaat er ook met een fitte selectie voor om ver terug te zakken, maar daar gaat Schelvis tegenin. "Vorig seizoen, voor Covid, hebben ze aanvallend voetbal laten zien. Ook tegen PSV. Alleen hij speelt in fases van omschakeling, zoals heel Europa. Tegen Ajax koos hij de middenlijn, normaal gesproken kop cirkel. Wat is daar mis mee als je daar resultaat mee haalt?"

Nolles geeft hem gelijk, maar vervolgt dat Feyenoord met een fitte selectie tegen ploegen als aankomende tegenstander Heracles Almelo wel hoger druk kan zetten. "Als je daar de spelers voor hebt, die in vorm zijn en dat laten zien, dan ben ik het met je eens", reageert Schelvis. "Maar dan moet je die wel hebben."

Lees meer over
PSV ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties