Ochtendjournaal: Zondag zullen de rollen omgedraaid zijn

Ochtendjournaal: Zondag zullen de rollen omgedraaid zijn

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 1-0 overwinning op PEC Zwolle zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

Het Algemeen Dagblad ging in het bijzonder in op de prestatie van Luis Sinisterra. De 21-jarige Colombiaan is pas net terug van een zware kruisbandblessure die hij in februari 2020 - uitgerekend tegen PEC Zwolle - opliep. Tegen datzelfde PEC was hij nu voor het eerst weer beslissend, door iets te brengen wat tot nog toe miste bij Feyenoord. Dick Advocaat wees er namelijk al eerder op met de terugkeer van Sinisterra een speler te hebben die 'snelheid kon koppelen aan een individuele actie'. 'Te vaak liep Feyenoord dit seizoen tegen een muur die nauwelijks gesloopt kon worden.' Dat lukte dit keer wel, dankzij de aanvaller.

Na de zege op PEC kan het vizier op de topper tegen Ajax, dit keer ook nog eens een affiche tussen de nummers één en twee van de Eredivisie. Het AD verwacht een andere wedstrijd dan gisteravond. 'Feyenoord liet tegen PEC Zwolle weer zien dat het enorm veel moeite heeft om een ploeg die zich terugtrekt omver te kegelen. In Amsterdam zullen de rollen omgedraaid zijn. Ajax zal het spel maken tegen een compact spelend Feyenoord, dat zal loeren op kansen die zich voordoen in de counter.' De krant wees daarbij op de snelle Ridgeciano Haps en Sinisterra, die tegen PEC al invielen.

Ook De Telegraaf benoemde Sinisterra en De Klassieker, maar de krant was vooral kritisch op het optreden van Lucas Pratto gisteravond. 'Aanvankelijk werd gedacht dat Feyenoord met de komst van de fysiek sterke Pratto tegenstanders van het kaliber PEC Zwolle wel even omver zou kegelen', meende de krant, die de Argentijn drie grote kansen zag missen. 'Wie het positief benadert, zegt dat hij wel drie keer op de goede plek stond. Echter: z'n twee slappe pogingen voor rust en zijn zwakke kopbal in de tweede helft verrieden dat Feyenoord niet een gevreesde doelpuntenmachine in huis heeft gehaald.'

Het dagblad beweerde op basis hiervan nu al dat Pratto niet in de basis zal staan tegen Ajax. 'Aangezien Pratto qua snelheid en inhoud te weinig inbreng heeft en evenmin echt een aanspeelpunt is, ligt het voor de hand dat Advocaat niet met hem, maar toch met Jørgensen in de spits zal starten tegen Ajax. Op die keus sorteerde Advocaat in ieder geval voor in het laatste kwartier tegen PEC, toen de Deen zijn concurrent verving.'

Lees meer over
Ridgeciano Haps Luis Sinisterra ajax Dick Advocaat Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties