Van Merwijk: ''Had explicietere steun van Feyenoord willen zien''

Van Merwijk: ''Had explicietere steun van Feyenoord willen zien''

Achter de schermen wordt nog altijd geprobeerd de financiering voor Feyenoord City rond te krijgen. Algemeen directeur Mark Koevermans benadrukte onlangs dat Feyenoord nog altijd nee kan zeggen tegen het project, wanneer blijkt dat de financiering niet rond komt of dat het de club te weinig oplevert. Stadiondirecteur Jan van Merwijk had op meer steun van Koevermans gehoopt.

Dat vertelde hij in een uitgebreid interview in de podcast BNR Zakendoen. "Ik had zelf liever gezien dat de club iets explicieter zegt: 'dit is onze keuze, hier gaan we voor en het kan alleen stuklopen als we de financiering niet rond krijgen of er niet voldoende voor ons in zit'.", gaf Van Merwijk aan. "Het gaat ook om hoe je het brengt. De club staat er wel nog steeds achter, maar doordat we te weinig met elkaar op de zeepkist staan om te roepen dat dit voor de stad, voor de club en voor het stadion heel belangrijk is dat dit doorgaat, laten we ook ruimte aan tegenstanders om zich te laten horen"

"Er wordt niet gewerkt aan alternatieve plannen", bevestigde Van Merwijk nog eens. "Dit is ons enige plan. Daar hebben we heel bewust voor gekozen. De club heeft ook gezegd niet te willen kijken naar alternatieve plannen, want dit is de koers die we bepaald hebben. In het theoretische geval dat het nieuwe stadion er niet gaat komen, dan moet je nadenken over wat dan. Dan weet je één ding: dan hebben we heel veel geld verbrand, zullen we een tijd op de blaren moeten zitten en gaan we ons beraden over hoe verder. Dat is een situatie waar we nu niet mee bezig zijn."

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties