Marsman: ''Het uiterste uit elkaar halen, dat is hoe het moet''

Marsman: ''Het uiterste uit elkaar halen, dat is hoe het moet''

Een elftal heeft altijd een goede tweede keus nodig op elke positie, maar Nick Marsman leek dat niet te zijn achter de uitblinkende Justin Bijlow. Nu Bijlow geblesseerd is, maar deze maand waarschijnlijk weer terug kan keren, blijkt dat Marsman een uitstekende stand-in is. Feyenoord watcher Mikos Gouka: "Dat het niet over het gemis van Bijlow gaat, heeft vervanger Nick Marsman volledig zelf afgedwongen."

Tegen FC Emmen veroorzaakte Marsman vorig jaar nog een strafschop, maar dat was gelijk een van de laatste fouten die de keeper maakte. Marsman zelf heeft er wel een verklaring voor. "Als keeper heb je wedstrijdritme nodig om er helemaal in te komen." Ook Dick Advocaat is tevreden over zijn keeper. "Marsman doet het inmiddels gewoon goed. Er staat iemand onder de lat, daar hou ik wel van."

Het viel Gouka op dat Marsman een oude bekende is van de huidige trainersstaf van Feyenoord. "Toen Cor Pot nog bondscoach was van Jong Oranje nam hij de doelman mee naar het EK in Israël, om achter eerste keus Jeroen Zoet op de bank plaats te nemen. Toen Dick Advocaat in 2019 met FC Utrecht in de play-offs een ticket voor de Europa League veroverde, stond Marsman in de dubbele finale tegen Vitesse onder de lat."

Marsman debuteerde, terwijl hij oorspronkelijk derde keus was, in december 2019 voor de Rotterdammers. "Uiteindelijk is het toen snel gegaan. Ik heb een aantal wedstrijden kunnen spelen en toen Kenneth Vermeer wegging, ben ik een plekje opgeschoven naar tweede keeper", aldus Marsman in het Algemeen Dagblad. "Ik ga altijd de strijd aan, dat weet Justin ook. Het is aan mij om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Het uiterste uit elkaar halen, dat is hoe het moet.''

Lees meer over
Kenneth Vermeer De Kuip Justin Bijlow Vitesse FC Utrecht ajax De Graafschap Dick Advocaat Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties