Oud-Feyenoorder Karsdorp blinkt uit in duel tegen De Vrij

Oud-Feyenoorder Karsdorp blinkt uit in duel tegen De Vrij

Rick Karsdorp is bezig aan zijn doorbraak-seizoen in de Serie A. Vorig seizoen werd hij nog terugverhuurd aan Feyenoord om fit te worden en speeltijd op te doen, wat bij AS Roma niet lukte. Dit seizoen is dat echter een ander verhaal. Zondagmiddag stond hij opnieuw aan de aftrap in de topper tegen Inter, de ploeg van Stefan de Vrij. De topper eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Wat Karsdorp voor zijn verhuur aan Feyenoord vorig seizoen nog niet lukte, lukt hem dit seizoen wel: de back is een vaste waarde geworden bij de Italiaanse topclub. In het elftal van trainer Paulo Fonseca, dat dit seizoen met drie centrumverdedigers en twee aanvallend ingestelde backs speelt, heeft Karsdorp de ruimte om de gehele rechterflank te bestrijken. Vanaf daar gaf hij dit seizoen vier assists in de veertien Serie A-wedstrijden die hij speelde.

Ook tegen Inter viel Karsdorp weer positief op. "Tegen Ashley Young (linkermiddenvelder van Inter, red.) was hij de dominante partij die op de rechterflank het duel won", analyseerde Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International op de eigen website. VI sprak al vaker dit seizoen lovend over Karsdorp, door het medium de 'Roma Roadrunner' genoemd.

Oud-Feyenoorder Karsdorp blinkt uit in duel tegen De Vrij

"Dit is een speler die we in de gaten moeten gaan houden voor het Nederlands elftal", doelde Zwart op het aankomende EK, waarvoor Karsdorp in Hans Hateboer (Atalanta) en Denzel Dumfries (PSV) zijn grootste concurrenten heeft. "Hij heeft zichzelf helemaal opnieuw opgevonden en speelt gewoon in een topcompetitie bij een topclub een heel goed seizoen." Het Roma van Karsdorp staat op plek drie in de Italiaanse competitie met alleen AC Milan en het Inter van De Vrij nog voor zich.

De Vrij
Ook Stefan de Vrij stond negentig minuten lang op het veld tijdens de topper tussen de nummers twee en drie van Italië. In tegenstelling tot Karsdorp is hij al langer een vaste kracht in de Serie A. Na zijn transfer van Feyenoord naar SS Lazio in 2014 veroverde hij in Rome direct een basisplaats. Vier seizoenen later werden zijn prestaties beloond met een transfer naar Inter, waar hij er ook direct stond. In de zomer van 2020 werd De Vrij zelfs verkozen tot beste verdediger van de Serie A, in het land dat bij uitstek bekend staat om het verdedigende voetbal.

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties