Klassieker onder leiding van Makkelie; Manschot fluit bekerduel

Klassieker onder leiding van Makkelie; Manschot fluit bekerduel

Danny Makkelie heeft aanstaande zondag de leiding over de eerste Klassieker van het seizoen. In Amsterdam wordt hij geassisteerd door grensrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries en vierde official Martin van den Kerkhof. Jochem Kamphuis is de VAR, zijn assistent is Mario Diks.

Eén keer eerder dit seizoen stond een wedstrijd van de Rotterdammers onder leiding van Makkelie: Feyenoord - FC Groningen, begin november. De scheidsrechter gaf die wedstrijd vier gele kaarten, waarvan één aan Feyenoord (Berghuis), kende Feyenoord een strafschop toe en stuurde Damil Dankerlui met rood van het veld. In de tien Eredivisiewedstrijden die Makkelie dit seizoen floot, gaf hij 29 gele en 4 rode kaarten en legde hij de bal liefst 7 keer op de stip.

Makkelie floot vijf keer een Eredivisietopper van Feyenoord: drie keer tegen PSV (twee keer verlies, één keer winst) en twee keer tegen Ajax (één keer verlies, één keer winst), waaronder de 6-2 zege in januari 2019. Voor Feyenoord zich kan opmaken voor de topper tegen Ajax, speelt het eerst nog een midweekse thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Bas Nijhuis heeft de leiding over die wedstrijd, zo maakte de KNVB eerder al bekend.

Feyenoord - Heracles Almelo
De KNVB maakte ook direct de arbiters voor de midweekse bekerspeelronde bekend. Drie dagen na De Klassieker treft Feyenoord in eigen huis Heracles Almelo in de achtste finale van het bekertoernooi. Die wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot. Grensrechters zijn Johan Balder en Bas van Dongen. Sander van der Eijk is hier de vierde man.

Lees meer over
PSV ajax FC Groningen Kevin Diks
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties