''Het zou heel knap zijn als ze die derde plek weten vast te houden''

''Het zou heel knap zijn als ze die derde plek weten vast te houden''

Feyenoord begint morgen met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam aan een belangrijke maand. De ploeg van Dick Advocaat werkt de toppers af tegen Ajax, PSV en AZ. Analisten Jan van Halst, Leonne Stentler en Aad de Mos blikken in gesprek met NUsport.nl vooruit.

''De hamvraag is: kan Lucas Pratto de hoge verwachtingen inlossen en Berghuis ondersteunen? Het zou zomaar kunnen dat Feyenoord straks wordt gelanceerd als ze de eerste topper tegen Ajax winnen'', vertelt De Mos. ''Feyenoord begint als de underdog aan de reeks toppers en vanuit die rol opereert Advocaat het beste.''

In de ogen van Jan van Halst is Feyenoord te afhankelijk van Steven Berghuis. "Dat klopt. Feyenoord bleek niet in staat om het grote aantal blessures op te vangen. Met alle beperkte middelen is de huidige derde plek zelfs een groot compliment waard. PSV en Ajax kunnen investeren, terwijl Feyenoord alleen maar pleisters kan plakken."

''Het is voor Advocaat fijn dat er nu weer mensen terugkomen, maar het blijft behelpen'', vult Stentler aan. ''Mark Diemers moet opeens volle bak spelen, terwijl hij eigenlijk voor de breedte is gehaald. Hetzelfde geldt voor Bryan Linssen, die lang de tijd nodig heeft gehad om op stoom te komen. Het zou heel knap van Feyenoord en Advocaat zijn als ze die derde plek weten vast te houden."

Lees meer over
PSV Steven Berghuis ajax Dick Advocaat Bryan Linssen Mark Diemers Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties