''Pratto is niet gehaald om kampioen te worden''

''Pratto is niet gehaald om kampioen te worden''

Feyenoord maakte deze week bekend dat het de Argentijn Lucas Pratto heeft binnengehaald. ‘De Beer’ wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van River Plate en staat zondag tegen Sparta meteen in de basis. Vandaag werd duidelijk dat Feyenoord in de zomer wellicht een poging gaat wagen om de Argentijn definitief te kopen.

Tegenvallende prestaties van Jørgensen en de blessure van onder meer Bozenik maakte de transfer van Pratto geen verrassing. Dat de nieuwe spits uit Argentinië kwam, was dat wel. ''Feyenoord zoekt normaal gesproken dichterbij huis, of ze komen altijd uit bij spelers waarmee ze eerder al gewerkt hebben'', zegt Mikos Gouka in de AD Podcast. ''Arnesen zoekt het veel verder. Hij heeft een breed netwerk van zaakwaarnemers dat hem daarbij helpt. De vraag is nu hoe goed hij nog is. Dat was hij in het verleden wel. Hij is niet gehaald om kampioen te worden, al zou dat natuurlijk wel heel welkom zijn. Het is vooral gebaseerd op het feit dat ze voor de winterstop veel problemen voorin hadden.''

''Ook voelen ze dat AZ en Vitesse ook een rol van betekenis kunnen gaan spelen dit seizoen. Met een paar slechte wedstrijden kan je zomaar vierde of vijfde worden. Je ziet het verschil tussen Ajax en Feyenoord. Twintig miljoen voor Haller of een paar ton voor Pratto. Dat is kwaliteitsverschil. Met Pratto in deze selectie ben je niet opeens beter dan Ajax en PSV, maar je moet realistisch zijn. Ondanks alle problemen voorin staan ze niet ver achter de eerste plekken. Als Pratto gaat scoren of assists gaat geven, kunnen ze als underdog nog misschien iets gaan betekenen'', gaat Gouka verder.

''Behalve in de topwedstrijden was hij in Argentinië niet echt een goalmachine. Hij is goed in de duels en hij geeft Feyenoord een oplossing als ze misschien opportunistischer willen gaan spelen. Dat zou allemaal kunnen gaan lopen. Met Sinisterra terug heeft Feyenoord nu een nieuwe aanval zou je kunnen zeggen. Voor de winterstop hadden ze een matige aanval, maar hebben ze toch nog veel punten gepakt'', sluit Gouka af.

[readmore=56262]

Lees meer over
PSV Luis Sinisterra Vitesse ajax Denzel Hall Frank Arnesen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties