''Als je reëel kijkt, kun je op dit moment niet meer verwachten''

''Als je reëel kijkt, kun je op dit moment niet meer verwachten''

Feyenoord speelde tegen FC Utrecht misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen, zo zagen ook de journalisten van RTV Rijnmond. In de FC Rijnmond Podcast stellen zij echter de vraag of je in de huidige situatie wel meer kan verwachten van de club. Sinclair Bischop vindt van niet.

"Als je heel reëel kijkt", begint Bischop, "en je ziet wat er per week wegvalt, dan kan je op dit moment niet meer verwachten." Jan Jaap Pruysen valt hem bij. "Jordy Wehrmann speelde vorig seizoen nog bij Dordrecht. Maakte hij daar nou heel veel indruk? Als iedereen fit is, maken Wehrmann en Johnston nul minuten. Het zijn echt noodgrepen."

Tegen Utrecht waren het echter vooral de ervaren krachten die niet thuis gaven. "Sommige spelers hebben er wel baat bij dat er een elftal staat dat ingespeeld is en dat er automatismes zijn", geeft Bischop als reden aan. "Nu heb je spelers die nooit met elkaar spelen. Johnston staat aan de linkerkant, waar je normaal Haps of Malacia hebt die ook opkomen. Nu heb je een heel ander speltype. Dan moet je je heel erg aan gaan passen."

"Johnston werd de hele tijd vrijgelaten", zag de verslaggever. "Dat is pijnlijk, dat je door de tegenstander wordt vrijgelaten, maar ook je teamgenoten je niet aanspelen, omdat ze denken dat het een lastig verhaal gaat worden over die kant." Bischop vindt daarom dat het zwakke optreden tegen Utrecht in perspectief geplaatst moet worden. "Er zijn wel wat aanwijsbare redenen. Ik ben het helemaal met je eens: het was dramatisch, slecht, ondermaats. Maar je moet wel reëel kijken naar wat er allemaal gebeurt en welke spelers er staan."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Tyrell Malacia Jordy Wehrmann FC Utrecht George Johnston
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties