De Statistieken: Nieuwkoop achterin én voorin het belangrijkst

De Statistieken: Nieuwkoop achterin én voorin het belangrijkst

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen CSKA Moskou, met daarin onder meer een uitblinkende Bart Nieuwkoop.

Door de rode kaart voor Nicolai Jørgensen was de doelstelling van Dick Advocaat in de tweede helft tegen CSKA Moskou duidelijk: de nul houden. Het is dan ook niet gek dat vooral de defensieve statistieken opvallen. Met name rechtsback Bart Nieuwkoop leverde achterin uitstekend werk. Op basis van zijn statistieken verdiende hij bij statistiekenwebsite WhoScored.com een rating van 8,15. Daarmee was hij Man of the Match in Moskou.

De goede cijfers van Nieuwkoop bestonden uit 2 geslaagde tackles, 7 onderscheppingen, 6 clearances (weggewerkte ballen) en 1 geblockt schot. Bovendien deelde hij de koppositie als het gaat om meeste gewonnen kopduels. Net als Eric Botteghin (die daar zelf slechts tien minuten voor nodig had) won hij er 3.

De Statistieken: Nieuwkoop achterin én voorin het belangrijkst

Misschien wel het meest opvallend is echter dat Nieuwkoop ook aanvallend de belangrijkste bijdrage had. Zijn beide doelpogingen (een schot met links en een kopbal) waren op doel, waarmee hij de meest doelgerichte Feyenoorder was. Alleen Bryan Linssen kwam ook tot 2 doelpogingen, maar hij kreeg deze allebei niet tussen de palen.

Nog even terug naar de achterhoede, waar ook Marcos Senesi met 3 geslaagde tackles, 3 onderscheppingen, 4 clearances en 3 geblockte schoten een belangrijke bijdrage had. Verder viel op dat Jordy Wehrmann in korte tijd (20 minuten) 4 ballen onderschepte, Botteghin tot 5 clearances kwam en Diemers samen met Senesi de meeste succesvolle tackles inzette (3).

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jordy Wehrmann Dick Advocaat Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties