Berghuis speelt één helft mee met gelijkspelend Oranje

Steven Berghuis begon tegen Spanje in de basis en speelde een helft mee. Bondscoach Frank de Boer koos voor een 4-4-3 systeem in de aanval met Memphis Depay, Luuk de Jong en Steven Berghuis. In de rust kwamen vier nieuwe spelers en dat ging ten koste van de Feyenoorder. Calvin Stengs kwam voor Berghuis in het veld.

Na de blessures van Tyrell Malacia en Orkun Kökçü eerder vandaag is de grootste overwinning voor Feyenoord vooral dat Berghuis geen kwetsuur heeft opgelopen en ongeschonden uit de strijd is gekomen. Oranje speelde verder een matige wedstrijd en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zondag om 18:00 uur wacht een thuiswedstrijd voor de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina.

18' | 0-1 | Caneles
47' | 1-1 | Van de Beek

Oranje: Bizot; Hateboer, Veltman, Aké, Wijndal; Wijnaldum, Van de Beek, F. De Jong; Berghuis, L. De Jong, Memphis.
Spanje: Unai Simón; Bellerín, Iñigo Martínez, Eric García, Gayà; Asensio, Rodri, Koke, Canales; Gerard Moreno, Morata.