''Raar als Haps of Malacia op de bank zou eindigen''

''Raar als Haps of Malacia op de bank zou eindigen''

Dick Advocaat probeert er bij Feyenoord met een door blessures krappe selectie het beste van te maken. Dat leidde er onder meer toe dat Ridgeciano Haps vooruit werd geschoven naar de linksbuitenpositie. Bij FC Rijnmond wordt besproken hoe het elftal er op termijn uit moet komen te zien.

"Zolang Feyenoord de bezetting heeft die het nu heeft, blijft Haps als linksbuiten spelen", stelt Dennis van Eersel. "Dat heeft het nog wel een tijdje, want Fer, Jørgensen, Bozeník en Sinisterra gaan allemaal niet gelijk na de break weer spelen. Ik denk dat hij linksbuiten blijft, ook omdat die tandem Malacia-Haps best aardig draait en rendeert."

Van Eersel voorspelt dat daar pas verandering in komt wanneer Sinisterra terugkeert van zijn blessure. "Dat is wel gek", reageert Ruud van Os. "Feyenoord loopt niet over van kwaliteit, maar heeft twee heel goede linksbacks. Stel dat Sinisterra er weer is, dan moet je gaan kiezen tussen twee heel goede spelers. Ik zou ervoor pleiten dat ze allebei spelen. Ik zou het raar vinden als Haps of Malacia op de bank zou eindigen. Die doen het allebei heel goed." Van Eersel oppert dat Sinisterra bij zijn terugkeer ook als spits zou kunnen spelen. "Daar heeft 'ie vorig jaar ook veel gespeeld."

Wanneer Sinisterra weer op het veld staat, is nog de vraag. Vooral het drukke programma en het gebrek aan oefenwedstrijden maakt zijn rentree er niet makkelijker op. "Er is veel discussie binnen Feyenoord", vertelt Van Eersel. "Hij traint alles al mee en zou al wedstrijdfit kunnen zijn. Het liefst wilden ze oefenwedstrijden spelen om hem op te trainen. Nu zullen ze straks toch het risico moeten nemen om hem minuten te geven in een Eredivisiewedstrijd."

"Het lekkerste zou zijn om hem rust te geven en hem pas na de winterstop weer in te zetten", vervolgt de clubwatcher. "Maar dat kan Feyenoord zich op dit moment niet veroorloven. Met name Advocaat wil hem zo snel mogelijk erbij hebben, maar is dat verantwoord voor iemand die er zo lang uit is geweest?" De interlandbreak zou Feyenoord de gelegenheid kunnen geven om oefenwedstrijden in te plannen, maar daar is bewust niet voor gekozen. "Ze hebben zo'n druk programma gehad", legt Van Eersel uit. "Er zijn wat jongens uitgewaaid en ze hebben al zo'n smalle selectie, dat ze nu even voor de rust kiezen om daarna dat stevige blok weer in te gaan."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Tyrell Malacia Luis Sinisterra Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties