Korneev: ''Ze zijn tegen Feyenoord absoluut niet de favoriet''

Korneev: ''Ze zijn tegen Feyenoord absoluut niet de favoriet''

Morgen staat eerst nog de uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma, maar donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd voor Feyenoord. De Rotterdammers krijgen dan CSKA Moskou op bezoek en hebben een goed resultaat nodig om zicht op Europese ovgerwintering te houden. Oud-Feyenoorder Igor Korneev geeft de stadionclub een goed kans tegen de Russen. "De laatste jaren hebben ze wisselvallig gepresteerd."

"Maar uiteindelijk zijn ze altijd best hoog geëindigd in de competitie. CSKA is aan het groeien. Dat zie je ook terug op de ranglijst, ze staan nu tweede. Ik denk niet dat ze makkelijk te verslaan zijn. Maar ze zijn tegen Feyenoord absoluut niet de favoriet, hoor”, aldus Korneev tegenover Rijnmond Sport. "Lang zijn ze geleid door Yevgeni Giner, hij had ook een flinke vinger in de pap in het Russische voetbal. Hij zorgde voor een Europees topsportklimaat bij CSKA. De laatste twee jaren hadden ze flink wat problemen in hun scouting. Daar hebben ze deze zomer wat aangedaan, met enorme aankopen.”

"Ik denk niet dat alle transfers even succesvol zijn. Ze hebben bijvoorbeeld Adolfo Gaich gehaald, de Argentijnse spits. Wilde Feyenoord hem ook hebben? Dat zou best kunnen, maar ik heb mijn twijfels bij hem. Ze hebben ook Bruno Fuchs gehaald, in mijn ogen voor veel te veel geld”, zo vervolgt Korneev. "Houd Nikola Vlacis in de gaten. Hij is in mijn ogen hun beste speler. Hij maakt het verschil, kan wedstrijden voor je winnen. Maar ik denk zeker dat Feyenoord kans heeft om die wedstrijd te winnen. Ik denk dat het fifty-fifty is. Vergeet niet dat Feyenoord met Advocaat een goede trainer heeft, iemand die best dominant voetbal kan spelen.”

De oud-Feyenoorder heeft nog steeds warme gevoelens voor de club. "Feyenoord blijft een fantastische club. Ik zag van een afstand dat de club grote problemen had, een paar jaar geleden. Ik vind het knap dat ze een eigen koers hebben gevaren, met het inpassen van jeugdspelers, die verkochten en daardoor in de positie staan waar ze nu zijn. Een groot compliment. Feyenoord is gezond en doet bijna ieder jaar mee voor het kampioenschap en Europees voetbal. Dat doet me goed. Dat is waar Feyenoord hoort.”

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties