''Er is nauwelijks combinatievermogen, dat is wel trainbaar''

''Er is nauwelijks combinatievermogen, dat is wel trainbaar''

Na het derde gelijkspel op rij is er veel kritiek op Feyenoord. Bij FC Rijnmond is Jan Everse te gast om het over de wedstrijd te hebben. Ook hij zag veel fout gaan in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

"Als je kijkt naar de bezetting", begint Everse in de uitzending van maandagmiddag. "Je speelt met Diemers op linksbuiten, dat is helemaal geen linksbuiten. Linssen is geen spits. Berghuis stond de eerste twintig minuten op rechtsbuiten, dat waren de beste twintig minuten van de wedstrijd. Daarna wordt het minder en gaat hij zich overal mee bemoeien. Iedereen geeft hem maar de bal. Ze denken: als hij de bal heeft, gebeurt er iets. Maar er gaat zoveel fout."

Everse zag een Feyenoord dat niet goed op elkaar ingespeeld lijkt. "Ik zit ernaar te kijken als trainer. Dan zie ik een aanval en staan er drie spelers op twee meter naast elkaar op de rand van de zestien en lopen ze tegen elkaar aan. Zouden ze nou gezien hebben waar ze staan? Voor een topclub vind ik dat wel triest. Ik zag één goede combinatie met Teixeira en Berghuis, maar dat zie je zo weinig. Ze komen alleen maar naar binnen en schieten tegen verdedigers aan. Er is nauwelijks combinatievermogen. Dat is wel trainbaar hoor."

Lees meer over
Steven Berghuis Bryan Linssen Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties