Ochtendjournaal: Feyenoord verdient meer

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na het gelijkspel tegen Dinamo Zagreb zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

''Feyenoord verdient meer'', kopt De Telegraaf. De Rotterdammers wilden eindelijk weer eens een uitwedstrijd in Europa winnen en waren daar dichtbij. De krant zag Steven Berghuis een penalty missen en dat was achteraf cruciaal voor de wedstrijd. ''Een snelle goal had hem vleugels kunnen geven en zou heel Feyenoord wonderen hebben gedaan na het chagrijn en het zwakke spel in de derby tegen Sparta.''

Niet alleen Berghuis had Feyenoord op voorsprong moeten schieten in de eerste helft. Ook Bryan Linssen kreeg een aantal grote mogelijkheden. ''Een kwartiertje na rust veerde de hele bank van Feyenoord op toen Linssen alleen voor de keeper verscheen. Het was, buiten de strafschop van Berghuis, een bal op een presenteerblaadje. Linssen schoot recht op de keeper en greep direct met twee handen naar zijn hoofd.''

Ook het Algemeen Dagblad schrijft dat er veel meer had ingezeten voor Feyenoord. De ploeg van Dick Advocaat rekende vooraf op een lastige wedstrijd, maar begon juist sterk en kwamen pas in de tweede helft in de problemen. ''Een lastige avond werd het pas toen Senesi onnodig uit het veld werd gestuurd. De Argentijn zal er volgende week in de Kuip tegen Wolfsberger AC door een schorsing niet bij zijn. Dat was iets van latere zorg, moet trainer Advocaat in Zagreb hebben gedacht.''

Buitenlandse media
De coach van de tegenstander analyseert in de Kroatische media de wedstrijd tegen Feyenoord. Trainer Zoran Mamić is trots op hoe zijn ploeg de wedstrijd uiteindelijk in handen heeft genomen. Dinamo Zagreb begon zwak en sprak van geluk dat ze niet met een achterstand de rust in gingen. De tweede helft zag hij zijn ploeg door enkele wissels en een rode kaart van Marcos Senesi het heft in handen nemen.

Uiteindelijk is een 0-0 dan ook een terechte uitslag in zijn ogen. ''Ik denk dat we een heel goed team hebben, goede resultaten hebben gehaald in de competitie, misschien hebben we niet het hoogste niveau laten zien vanavond'', reageert de coach. ''Ik denk dat we beter zijn dan Feyenoord, en ik hoop en geloof dat we dat in de volgende wedstrijden zullen laten zien. Feyenoord heeft kwaliteit, het creëerde wat kansen, ze combineren best goed, maar onze verdediging liet ze niet veel toe.''

Strafschop
''Een schwalbe van Ademi in de zestien van Feyenoord. De scheidsrechter trapt er gelukkig niet in'', zo omschreef FR12 de actie in de tweede helft van de aanvaller van Dinamo Zagreb. De trainer van de tegenstander heeft echter zijn twijfels over het moment. ''Op deze manier leek het me van opzij alsof het een penalty was, Ademi zegt dat het 100% een strafschop was. Er worden fouten gemaakt en ik weet niet waarom er geen VAR is in de groepsfase.''