Toornstra: ''Een resultaat in de eerste wedstrijd is heel belangrijk''

Toornstra: ''Een resultaat in de eerste wedstrijd is heel belangrijk''

De laatste uitoverwinning van Feyenoord in de poulefase van de Europa League was de 0-3 overwinning op Standard Luik in december 2014. Nu is dat ook weer niet zo heel vreemd omdat Feyenoord de laatste jaren de poulefase nauwelijks haalt. Jens Toornstra speelde in die tijd ook al voor de Rotterdammers. "Is het al zo lang geleden?"

Die 0-3, waar Toornstra de openingstreffer verzorgde, was de opmaat voor de groepswinst in een poule met verder nog de eindwinnaar Sevilla en Rijeka. "In uitwedstrijden ging het daarna al vaak mis. Tè vaak. Nu de stadions niet meer vol zitten, kan dat een voordeel zijn voor ons. Aan de andere kant: die Europese avonden in de eigen Kuip waren vaak wel heel speciaal. Dat moeten we ook missen. Als ik terugdenk aan Sevilla-thuis, die 2-0 in 2014. Of Napoli in de Champions League. Of vorig seizoen FC Porto in de Kuip. Ja, dat waren geweldige avonden", aldus Toornstra in het Algemeen Dagblad.

Met de thuiswedstrijden zijn er genoeg mooie wedstrijden voor Het Legioen te benoemen, maar uit gaat het een stuk slechter: één keer winst in een uitwedstrijd in twintig wedstrijden. Feyenoord zal dan ook heel anders uit de startblokken moeten komen dan tegen Sparta afgelopen weekend. "Als je de tweede helft tegen Sparta terugkijkt, zie je dat het wel heel erg open lag. Als we zo ook tegen Dinamo Zagreb spelen, gaat het fout. Dat is wel een les.''

"Het is bekend, in Europa worden fouten gewoon meteen afgestraft. We hebben het er onderling over gehad, alleen overwinteren in 2014 is weinig. Dat is wel een doel voor dit seizoen: het is voor de financiën van de club erg belangrijk, zeker in deze tijden, maar ook voor de uitstraling van de club en de marktwaarde van de spelers. We roepen het al jaren, maar een resultaat in de eerste wedstrijd is heel belangrijk. Dinamo Zagreb is sterk, net als CSKA Moskou dat is. En Wolfsberger mogen we ook niet onderschatten. We moeten er meteen staan.''

Lees meer over
De Kuip Jens Toornstra Sevilla
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties