'Stille wens om op een dag hoofdtrainer in De Kuip te worden'

'Stille wens om op een dag hoofdtrainer in De Kuip te worden'

Henk Fraser behaalde vorig seizoen met Sparta, met een bijna volledig ander elftal dan gisteren, een 2-2 resultaat in De Kuip. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord, die dit keer in 1-1 eindigde, had Fraser als trainer nog nooit verloren van Dick Advocaat. Dat is dus zo gebleven. Belangrijker: de 1-1 van de Spartanen was geen gestolen punt, maar het resultaat van een solide tactiek.

Henk Fraser werd al vaker genoemd als toekomstige trainer in De Kuip. Na gisteren heeft de trainer zichzelf wat dat betreft een goede dienst bewezen. Normaal gesproken neemt Dick Advocaat na dit seizoen afscheid van Feyenoord en de naam van Fraser zingt rond als een van de kanshebbers om zijn opvolger te worden, zelfs in plaats van Dirk Kuyt.

"Bovendien had Fraser dit keer dus een tactisch foefje in huis. Waar hij al anderhalf jaar lang 4-4-2 voor zijn formatie gebruikt, stond er nu opeens een elftal in een 5-3-2-opstelling. Zelfs Advocaat gaf hem daarvoor publiekelijk een gemeend compliment", zo meldt De Telegraaf. "Hij zal zich ook nooit aanbieden bij zijn oude club. Maar diep van binnen is er een stille wens om op een dag hoofdtrainer in De Kuip te worden. Met Feyenoord boekte hij als speler zijn grootste successen en hij weet inmiddels dat je zonder vlieguren niet hoeft aan te komen bij een topclub." Fraser ligt weliswaar tot medio 2022 vast bij Sparta, maar de afkoopsom is dusdanig laag dat het voor clubs uit de top 5 zelfs nu gemakkelijk te betalen zou zijn.

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Vitesse ADO Den haag Dirk Kuyt Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties