Oranje speelt gelijk tegen Italië, Berghuis op de bank

Oranje speelt gelijk tegen Italië, Berghuis op de bank

Steven Berghuis heeft vanavond geen minuten gemaakt voor Oranje. De Feyenoorder zat tegen Italië de gehele wedstrijd op de bank. Bondscoach Frank de Boer koos voor een 5-3-2 systeem en had geen plek voor Berghuis in de aanval. Het Nederlands Elftal speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk in de UEFA Nations League.

''Dat is best wel lastig, want ik had hem graag willen opstellen. Hij is in vorm. Maar deze wedstrijd vraagt wat anders'', reageerde bondscoach Frank de Boer voor de wedstrijd op de reserverol van Berghuis. ''Italië is gewoon een heel goede tegenstander. We gaan er niet zomaar even overheen lopen. Ze zijn echt lastig te bespelen. Ik denk dat we het ze zo lastig gaan maken. En we kunnen schakelen als het eventueel niet lukt. Nu heb je koppeltjes. Italië staat continu met vijf man voorin.''

Scoreverloop
16' | 1-0 | Pellegrini
25' | 1-1 | Van de Beek

Opstellingen
Italië: Donnarumma; D'Ambrosio, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Verratti, Jorginho, Barella; Chiesa, Immobile, Pellegrini.
Oranje: Cillessen; Hateboer, De Vrij, Van Dijk, Aké, Blind; Van de Beek, F. de Jong, Wijnaldum; L. de Jong, Memphis.

Lees meer over
Steven Berghuis Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties