Feyenoord O18 wint van Sparta Rotterdam O18

Feyenoord Onder 18 heeft in de competitie de eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Sparta Rotterdam Onder 18 werd op Varkenoord met 2-1 verslagen. De formatie van trainer Melvin Boel boog een 0-1 achterstand in de slotminuten om naar een zege.

In de derde speelronde van de competitie moest Feyenoord Onder 18 de eerste punten pakken, want na de eerste twee duels stond de ploeg nog met lege handen. Ajax (2-6) en FC Utrecht (2-3) namen respectievelijk de punten al mee van Varkenoord en dat mocht tegen Sparta Rotterdam Onder 18 niet gebeuren.

Toch moest de formatie van Boel, die onder meer kon beschikken over Onder 21-spelers Twan van der Zeeuw en Noah Naujoks, al weer vroeg in de achtervolging. De bezoekers openden de score na een klein kwartier spelen. Jeremy Udenhout werkte de bal met wat geluk langs doelman Sam Pak en zette de 0-1 op het scorebord.

Schitterende knal ‘t Zand
Aanvoerder Shiloh ’t Zand trok de stand gelijk na ruim een half uur spelen. De middenvelder speelde zich vrij door de bal door de benen van een tegenstander te tikken en haalde verwoestend uit. Zijn schot landde boven de keeper en net onder de lat. Daarmee bezorgde ‘t Zand Onder 18 een fijnere uitgangspositie.

De gelijkmaker zorgde er namelijk voor dat het team wat vrijer kon gaan spelen, al bleken beide teams aan de bal nog vrij slordig. Pas in de absolute slotfase bezorgde een van de vijf invallers Feyenoord Onder 18 de gewenste drie punten. Zenya Deurloo stond amper vijf minuten in het veld, maar schoot in de 87ste minuut de bal - op aangeven van ’t Zand - via de doelman in de linkerhoek: 2-1.

8' | 0-1 | Udenhout
33' | 1-1 | 't Zand
88' | 2-1 | Deurloo

Feyenoord O18: Pak, Owusu, Baars, Van der Zeeuw, Candelaria; Hartjes, 't Zand, Naujoks; Dos Santos, El Moussaoui, Benita.
Sparta Rotterdam O18: Janse, van Wageningen, Limouri, Haakmat, de Nooijer, Schop, Udenhout, Madi, Emegha, Scholten, Frimpong.