Van Hanegem: ''Dat had Berghuis best kunnen doen''

Van Hanegem: ''Dat had Berghuis best kunnen doen''

Ook Willem van Hanegem verbaasde zich over de absentie van Steven Berghuis in de basisopstelling van het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. "De Boer koos met Luuk de Jong voor een centrumspits die eigenlijk alleen maar kan koppen. Dan moet je hem in zijn kracht benutten. Dat gebeurde pas toen Steven Berghuis binnen de lijnen kwam."

"Berghuis was tegen Mexico redelijk en dat was al heel wat. De uitleg van De Boer waarom niet híj maar Donyell Malen gisteren op rechts speelde, snapte ik niet. Malen moest voor diepte zorgen. Daar was natuurlijk al bijna geen ruimte voor, maar de rechterspits van Oranje speelt toch al geruime tijd helemaal aan de binnenkant, schuin achter de diepe spits? Dat had Berghuis best kunnen doen. Hij bewees dat ook", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Het grootste probleem was natuurlijk het lage tempo. De Boer zei dat het lastig was tegen een tegenstander die zich goed groepeerde op eigen helft. Er zijn twee manieren om dat te omzeilen. Opportunisme, zoals Oranje dat in de slotfase deed. Dat leverde genoeg kansen op. Maar beter is het tempo vanaf de start zo hoog te leggen dat Bosnië naar adem hapt. Rondspelen is leuk, maar je moet wel naar voren."

Lees meer over
Steven Berghuis Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties