''Die Bozeník kan er toch ook niks aan doen''

''Die Bozeník kan er toch ook niks aan doen''

Het optimisme bij Feyenoord is groot na de 1-4 overwinning op Willem II. Ook Wim Kieft was enthousiast over het optreden van de Rotterdammers, maar wil de verwachtingen wel temperen: Feyenoord is geen titelkandidaat. "Daar hebben ze de kwaliteiten niet voor."

"Ik vond ze zondag behoorlijk spelen, met dat middenveld. Ze konden lekker spelen hoe Dick dat graag wil", zegt Kieft in Veronica Inside. Johan Derksen voegt daaraan toe dat de trainer zijn gelijk over de speelstijl van Feyenoord inmiddels heeft gehaald. "Hij heeft ze tegen ADO even aan laten rommelen. Je weet hoe Dick is, hij wil vanuit een gesloten verdediging opereren. Hij weet heel goed: als ze vroeg druk zetten ligt er veel ruimte en snijdt een club daar zo doorheen. Nu hebben ze laten zien hoe ze het meeste rendement uit het spel kunnen halen. Met Linssen in de spits heeft hij het heel creatief opgelost."

Met dat laatste is Kieft het niet helemaal eens. "Als je thuis tegen kleine clubjes gaat spelen, heb je wel een probleem. Vanaf de zijkant is Linssen best een aardige speler, maar hij gaat je geen kampioen maken." De basisplaats van Linssen ging ten koste van Robert Bozeník, op wie Advocaat in de media erg kritisch was. "Dat moet 'ie niet doen", vindt René van der Gijp. "Die Bozeník kan er toch ook niks aan doen. Dan hoef je toch niet elke keer zo duidelijk te laten blijken dat je vindt dat hij er geen klote van kan."

Lees meer over
Johan Derksen Willem II Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties