Speelwijze Feyenoord: ''Advocaat is machtiger dan Berghuis''

Speelwijze Feyenoord: ''Advocaat is machtiger dan Berghuis''

Steven Berghuis uitte na de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd van Feyenoord eerder deze maand tegen FC Twente nog zijn onvrede over de speelwijze van de Rotterdammers. Met name op het gebied van druk zetten was er discussie. In de NOS Voetbalpodcast wordt besproken of trainer Dick Advocaat een week later in het gewonnen duel met ADO Den Haag (4-2) zijn ploeg daarin de vrije hand had gegeven.

''Naarmate de wedstrijd vorderde zag je de spelers steeds meer opschuiven en daar leken zij zich iets prettiger bij te voelen, maar dat betekende ook dat ze achterin kwetsbaarder waren. Dus eigenlijk haalde Advocaat zijn gelijk door het feit dat het in de eerste helft tegen ADO achterin open huis was,'' zegt commentator Jeroen Grueter, die zondag commentaar deed in De Kuip.

''In een interview met Advocaat vroeg ik hem daar nog naar, en toen zei hij: ze kunnen het niet,'' vervolgt NOS-verslaggever Arman Avsaroglu. ''Volgens mij is er een strijd gaande tussen Advocaat en zijn selectie,'' voegt Jeroen Elshoff toe. ''Dat is best interessant om te zien welke kant dat nu op gaat. Bovendien valt er nu ook nog een spits uit in de warming-up. Aan zo'n Jørgensen heb je natuurlijk geen bal.''

Vorig seizoen nam Advocaat het over van Jaap Stam, die na veel teleurstellende resultaten ontslag nam bij Feyenoord. Avsaroglu: ''Vanaf dat moment heeft het seizoen zich in een soort crissisfeer afgespeeld en heeft Advocaat iedereen meegekregen om het op zijn manier te doen: ik weet hoe het moet en wij gaan punten halen. Maar blijkbaar heeft die selectie nu gezegd dat ze op een andere manier willen voetballen.''

''Dat zijn vooral aanvallende spelers zoals Berghuis en Jørgensen, die willen niet telkens heel ver terug rennen als aanvaller. Maar ik vind dat ze naar Advocaat moeten luisteren. Advocaat is in dat opzicht machtiger dan Berghuis. De wijze waarop ze vorig seizoen voetbalden, dat ziet er niet mooi uit, maar je haalt er wel punten mee. Al zijn ze ook nog als de dood voor een vertrek van Berghuis,'' aldus Avsaroglu.

Afgelopen zondag sprak FR12 nog met verschillende supporters over de situatie van Steven Berghuis. Blijft hij bij Feyenoord? Bekijk onderstaande video.

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis ADO Den haag Dick Advocaat Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties