''Een vreemde discussie bij een club die zo weinig verliest''

''Een vreemde discussie bij een club die zo weinig verliest''

Sinds het interview dat Berghuis na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente gaf, is er bij Feyenoord een discussie losgebarsten over het wel of niet hoog druk zetten. Berghuis zou, evenals enkele andere spelers, graag met meer overtuiging willen voetballen en hoog druk willen zetten. Trainer Dick Advocaat beargumenteert juist dat dat de reden is dat het onder Jaap Stam niet goed ging met de club.

Feyenoord-watcher Mikos Gouka schaart zich in de AD Voetbal Podcast achter de trainer van Feyenoord. "Het grappige aan de discussie is dat Advocaat het vanaf wedstrijd één al op zijn manier doet. Dit (ADO Den Haag-thuis, red.) was wedstrijd 25. Ze hebben één keer verloren, 24 keer niet. Onder Stam deden ze precies wat de spelers nu willen: ver naar voren spelen en vroeg druk zetten. Er kwamen uitslagen uit die je niet geloofde, zoals een 4-2 nederlaag bij Fortuna. Dat had alles te maken met het vroege druk zetten en de enorme gaten die daardoor vielen op het veld. Het is een vreemde discussie bij een club waar zo weinig wordt verloren."

Sjoerd Mossou snapt de drang naar een dominantere speelwijze wel. "Ik snap dat Advocaat zo is gaan spelen in de fase dat hij het overnam. Maar je wil ook doorontwikkelen; je wil dat er vooruitgang in zit. Er wordt ook anders naar Feyenoord gekeken. Er wordt meer van ze verwacht. Maar als je dan wat eerder druk wil zetten, moet je dat ook heel goed trainen en er helemaal inslijpen. Als je dan op twee gedachtes gaat hinken, wordt het inderdaad het moeilijk."

Lees meer over
Steven Berghuis ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties