Advocaat: ''Ik ben fan van Rutte, maar dat was een misplaatste opmerking''

Advocaat: ''Ik ben fan van Rutte, maar dat was een misplaatste opmerking''

Dick Advocaat schoof vrijdagmiddag aan voor de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen ADO Den Haag van zondagmiddag. De trainer blikte terug op het gelijkspel tegen FC Twente van vorige week en ging onder andere in op Nicolai Jørgensen en de opmerking van Mark Rutte.

Advocaat werd gevraagd of alle neuzen in het elftal wel dezelfde kant op staan wat betreft de manier van spelen. Zo zette Jørgensen tegen Twente vaak in zijn eentje druk terwijl de rest van het elftal zijn positie behield. ''Is dat dan Jørgensen of de rest?'', begint Advocaat. ''Dat moet je je afvragen. Feyenoord is vorig jaar begonnen met heel vroeg druk zetten en ze hadden heel weinig punten. Hoe zou dat komen? Vanaf het moment dat we de speelstijl hebben veranderd zijn we punten gaan pakken. We zetten druk vanaf de middencirkel. Daar ligt nog veel ruimte voor verbetering.''

''Dat is deze week ook verteld en geoefend op de training. Daar is de een wat beter in dan de ander. Ik heb twee aanvallend ingestelde middenvelders die graag naar voren willen en nu moet ik ze vragen waarom ze zoveel inzakken. Dat duurt even'', gaat de trainer verder. ''Of de supporters aanstaande zondag hun bek moeten houden? Laat ik vooropstellen dat ik een groot fan ben van Rutte, maar dat was een misplaatste opmerking. Hij herstelde later zijn woordkeuze, en terecht vind ik. We hebben geweldige fans, maar ze moeten zich realiseren dat ze zich aan de regels moeten houden. Ik vond het op zich nog wel meevallen, maar wat de burgemeester ook zegt, de anderhalve meter is het belangrijkste. Ik hoop dat dat goed gaat, anders neemt de burgemeester maatregelen.''

Uros Spajic heeft de juiste papieren nog steeds niet binnen en mag daardoor nog niet aansluiten bij de training. ''Normaal staan daar twaalf tot veertien dagen voor. We hebben alle medewerking van de mensen die daar mee bezig zijn, maar dat duurt nou eenmaal een tijdje. Of dit op een ongelukkig moment komt? We hebben nu Geertruida daar staan en die doet het prima. Daarnaast hebben we Johnston nog en ook Burger kan daar eventueel spelen. We gaan proberen om beter te spelen dan zondag. We gaan niet alles veranderen na één zwakke wedstrijd. We zitten eigenlijk nog vol in de voorbereidingsfase om het ideale elftal te vinden. Iedereen heeft een kans om een keer slecht te spelen. Niet te vaak'', sluit de trainer af.

Lees meer over
ADO Den haag Dick Advocaat Lutsharel Geertruida George Johnston
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties