Drie maanden stadionverbod voor overtreden coronaregels

Drie maanden stadionverbod voor overtreden coronaregels

De KNVB heeft vandaag 'Richtlijn Termijn Stadionverbod Seizoen 2020/2021' gepubliceerd. Vanwege de regels die zijn opgelegd vanuit het kabinet en het RIVM om verspreiding van het coronavrius te voorkomen heeft de voetbalbond ook richtlijnen opgesteld voor het overtreden van bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand regel.

Voor het overtreden van de (aanvullende) veiligheids-en/of hygiënevoorschriften m.b.t. COVID-19 staat een stadionverbod van drie maanden. De richtlijnen voor het overtreden van de coronaregels moeten nog worden uitgewerkt en opgesteld. Premier Mark Rutte liet eerder al weten dat het niet is toegestaan om te juichen bij een doelpunt en massaal te zingen. Binnenkort gaat duidelijk worden wat hier precies onder valt. De anderhalve meter afstand regel gaat een belangrijk onderdeel hiervan worden.

Het langste stadionverbod dat je kunt ontvangen voor het seizoen 2020/2021 is 240 maanden. Dat geld voor mishandeling met de dood ten gevolg, doodslag en deelneming aan een aanval en/of vechten met de dood tot gevolg. Ook voor roken riskeer je een stadionverbod. Hier staat een straf van drie maanden op. De complete lijst met alle richtlijnen is hier te lezen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties