''Niet gezond als je als zaakwaarnemer zoveel invloed hebt''

''Niet gezond als je als zaakwaarnemer zoveel invloed hebt''

Er is weinig te melden rondom Feyenoord en dus wordt er in de media extra de nadruk gelegd op het aankomende trainerschap van Dirk Kuyt bij Feyenoord: is het al na komend seizoen of toch later? Mario Been verbaast zich over die discussie. "Wat ik gek vind is dat het nu eindelijk weer eens rustig is bij de club en dat, na Jaap Stam, Dick is gekomen, die heeft toch wat neergezet, laten we eerlijk zijn."

"Feyenoord staat er goed voor, al hebben ze door corona wel wat in moeten leveren qua begroting. Dat je dan nu al gaat roepen wat er over een jaar gaat gebeuren, dat vind ik dan weer...", aldus Been bij Voetbalpraat. "Nou ken ik Dick een beetje en ik denk dat Dick not amused is over dit nieuws: het brengt alleen maar onrust. Als Dick straks kampioen wordt moet Dirk nog een jaar wachten."

Vanuit Feyenoord zelf is duidelijk gecommuniceerd dat Dirk Kuyt niet vanzelfsprekend de trainer gaat worden in het seizoen 2021/2022, maar de suggestie dat het wel zo zou kunnen zijn vindt Been niet al te netjes. "Het heeft geen meerwaarde om dat nu allemaal te gaan roepen: Dirk Kuyt was trainer van de onder 19 en wil nu een jaar in de rondte gaan kijken. Het feit is dat je nu een plek over had gehad in plaats van Bakkati, die nu weg is: dan zou je nu mooi een leerjaar kunnen hebben aan de hand van Dick. Hij kon ook ook de Onder 21 gaan doen, maar dat wilde hij niet. Hij wilde links en rechts ook wat ervaring op gaan doen."

Dirk Kuyt heeft Rob Jansen als zaakwaarnemer, een zaakwaarnemer die schijnbaar steeds meer macht krijgt binnen Feyenoord. "Het is al een paar jaar zo dat Rob Jansen daar zijn inbreng heeft. Dick en Cor (Pot - red.) zitten ook bij Rob en ik ook. Aan mij heeft hij niet zo gek veel meer, maar ik vind het niet gezond als je als zaakwaarnemer zoveel invloed hebt of zoveel invloed zou kunnen hebben, dus ja: Feyenoord is gebaat bij rust en dit is gewoon weer onrust kweken."

Mario Been zal zelf de vrijgekomen functie in de trainersstaf niet gaan bekleden na het vertrek van Said Bakkati. Željko Petrović staat op de nominatie om Feyenoord Onder 21 te gaan trainen, maar zou, volgens Been, zomaar de vacante positie in de technische staf op kunnen gaan vullen. "Het is in ieder geval iemand die met Dick en met Cor heeft gewerkt, dat zou een optie kunnen zijn."

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties