Boskamp: ''Wat ik weet is dat hij vier spelers wil houden''

Boskamp: ''Wat ik weet is dat hij vier spelers wil houden''

De mannen aan de tafel van Veronica Inside waren zoals gebruikelijk zeer uitgesproken over alles en ook Feyenoord moest er aan geloven. Analist René van der Gijp confronteerde tafelgast en oer-Feyenoorder Jan Boskamp met de salarissen die de Rotterdammers uitdelen. "Die club van jou ook, die Narsingh een miljoen euro salaris geeft: dan ben je toch ook niet goed bij je paasei? Iemand die al twee jaar niks gepresteerd heeft."

Johan Derksen voegt daar 'Die heeft nog nooit wat gepresteerd' aan toe. Gijp: "Maar die geef je toch een prestatiecontract?" Derksen denkt dat het struikelblok ergens anders ligt. "Het probleem is nu, en dan moet je voetballers ook weer wijsmaken: voor de corona zijn er gekke bedragen betaald, en dat was ook vaak onverantwoord en belachelijk, maar nu gaan spelers van Feyenoord die een basisplaats hebben vergelijken en zeggen 'als een gozer die altijd op de bank zit meer dan een miljoen verdient, waarom moet ik dan met vier ton genoegen nemen?'"

"De voetballers moeten zich ook realiseren dat de voetbalwereld er door corona niet meer uitziet als voor corona. Je kunt nu niet meer het soort eisen stellen van 'hij verdient dat ook en dat wil ik ook'. Nu zou zo'n speler ook met twee of tweeënhalf ton afgescheept worden, want het realisme is weer teruggekeerd bij zulk soort clubs. Dat was ook noodzaak, want ze hebben geen dubbeltje."

De loonkosten voor Oguzhan Özyakup zijn inmiddels wel verdwenen omdat de van Besiktas gehuurde middenvelder weer teruggekeerd is naar zijn oude club. Derksen vindt dat een gemis. Boskamp ook, maar: "Ik hoop dat nu die Turkse jongen weg is, dat ze die Veerman (Joey Veerman van Heerenveen - red.) halen." Ondertussen houdt Boskamp ook nog contact met Dick Advocaat. "Wat ik weet is dat hij vier spelers wil houden: Bijlow, Senesi, Kökçü en Berghuis. Dat zijn de spelers waar hij alles omheen wil zetten, denk ik. Maar nu is de realiteit anders. Nu moeten sommige jongens die al een minder contract hebben nog inleveren. Dat is natuurlijk een zeer puntje voor de spelers."

Feyenoord beleeft op dit moment zware tijden, maar Derksen plaatst dat in perspectief. "Feyenoord is niet alleen, alle clubs staan er zo voor. Als je arm bent, dan word je creatief en gaan er andere normen gelden."

Lees meer over
Johan Derksen Steven Berghuis Justin Bijlow sc Heerenveen Dick Advocaat Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties