Nijhuis: ''Daar moeten we zeker over gaan praten''

Nijhuis: ''Daar moeten we zeker over gaan praten''

Na de 2-1 overwinning op Fortuna Sittard gaat het vooral om de penalty’s voor beiden ploegen. Bas Nijhuis, die twee keer zelf naar de monitor moest van de VAR, snapt de commotie rond de gegeven penalty’s.

‘’In het veld zag ik dat de bal werd geschoten door Berghuis. Daarna krijg ik in m’n oor dat ik naar de zijlijn moet komen. Dan krijg ik beelden te zien waarin Bozenik geduwd wordt en een tik tegen zijn benen krijgt. Ik krijg die vanuit allerlei hoeken en standpunten te zien en naar aanleiding daarvan geef ik een penalty. Het is een overtreding omdat ik zie dat Bozenik gewoon een tik krijgt van een speler’’, aldus de scheidsrechter in gesprek met FOX Sports.

Ook rond de penalty voor Fortuna Sittard is veel discussie. Nijhuis snapt dat: ‘’Ik vraag me af of dit iets voor de VAR is. Daar moeten we zeker over gaan praten deze week in Zeist. Maar goed, ik word geroepen, ik zie de beelden en ik geef een penalty.’’

Lees meer over
Steven Berghuis Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties