Berghuis: ''Dit zijn momenten om trotse Feyenoorder te zijn''

Berghuis: ''Dit zijn momenten om trotse Feyenoorder te zijn''

Met een prachtig eerbetoon droeg Feyenoord de overwinning in Heerenveen op aan Carlo de Leeuw. Ook aanvoerder Steven Berghuis heeft na afloop mooie woorden over voor het overleden clubicoon.

"We hadden sowieso een heel goede band", vertelt Berghuis aan FOX Sports. "Allebei creatieve linkspoten, allebei heel eigenwijs. Het klikte eigenlijk vanaf dag één. Carlo is een echte. Hij draait er niet omheen, is recht voor z'n raap, geen dubbele agenda's, geen belangen. We zijn een groot mens te vroeg verloren helaas."

Ondanks dat Dick Advocaat voor de wedstrijd te geëmotioneerd was om zijn ploeg te vertellen dat ze het voor Carlo de Leeuw moesten doen, kwam de boodschap wel aan bij zijn spelers. "De boodschap was duidelijk, ja. Meestal zijn weinig woorden al genoeg, dat komt meer aan. Leroy deed het voor de wedstrijd, omdat Leroy hem het langst kent. Er was één boodschap: verliezen is geen optie."

Als aanvoerder heeft Berghuis zelf aan Fer gevraagd om de ploeg toe te spreken. "Hij was de juiste persoon om dit te doen. Hij kent hem het langst. Zonder de anderen tekort te doen, maar ik denk dat het goed was. Hij moest het zijn."

Het eerbetoon met het uitvak na afloop van de wedstrijd maakte ook op Berghuis veel indruk. "Dat is echt mooi. Dan ben je gewoon trots op die connectie, op Feyenoord. Dit is Feyenoord. De club die er bij dit soort momenten voor elkaar is. Hoeveel man er ook weer zaten is uniek. Niet alleen in het uitvak, ernaast ook. Dit zijn momenten om een trotse Feyenoorder te zijn."

Lees meer over
Steven Berghuis sc Heerenveen Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties