Bekertoernooi Feyenoord Onder 19 eindigt in Emmen

Feyenoord Onder 19 is er niet in geslaagd de kwartfinale van het bekertoernooi te halen. De ploeg van trainer Dirk Kuyt ging zaterdag op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Emmen. Na negentig minuten stond 1-1 op het scorebord en Feyenoord Onder 19 verloor na strafschoppen.

De ploeg van Feyenoord Academy begon prima aan de wedstrijd en wist het vijandelijke doel goed te vinden. Het team kreeg een paar mogelijkheden, maar groot gevaar bleef uit. De eerste echte grote kans was dan ook voor FC Emmen Onder 19, maar met een knappe redding hield keeper Tein Troost zijn team op de been.

Feyenoord Onder 19 werd vervolgens opnieuw een paar keer gevaarlijk, dit keer met meer dreiging. Splinter de Mooij zag zijn schot op de paal afketsen, een schot van Quilindschy Hartman werd gepakt door doelman Brain Haak en Naoufal Bannis miste een op een met diezelfde doelman. De ruststand was dan ook 0-0.

Achterstand door penalty
De tweede helft was slechts een paar minuten oud toen FC Emmen Onder 19 de score opende. Nadat doelman Troost een aanvaller had neergehaald, benutte de thuisploeg de daarop gegeven strafschop: 1-0.

Feyenoord Onder 19 moest dus in de achtervolging, maar de thuisploeg maakte dit niet makkelijk. FC Emmen Onder 19 zakte verder in. De talenten van Feyenoord waren vooral via Marouan Azarkan, die de trukendoos opengooide, een aantal keer zeer dreigend. Voor het doel drukte de ploeg echter telkens niet door.

Verdiende gelijkmaker
De verdiende gelijkmaker viel in de slotfase alsnog. Vanuit een hoekschop van Azarkan scoorde Noah Naujoks met zijn hoofd de 1-1. Omdat na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord stond, moesten strafschoppen bepalen wie de volgende ronde haalde. Feyenoord Onder 19 trok daar in uiteindelijk aan het kortste eind waardoor het bekertoernooi ten einde is.

Naujoks: 'Heel teleurstellend'
'Het zat hem vandaag in het afmaken van de kansen,' analyseerde Naujoks na afloop. 'In de eerste helft creëerden we veel, maar haalden we de trekker niet over. Via een penalty komen we ongelukkig op achterstand, gelukkig komen we later alsnog op gelijke hoogte. Het is daarna wel heel teleurstellend dat we na de strafschoppenserie met lege handen staan.'

FC Emmen Onder 19 - Feyenoord Onder 19 1-1
48' 1-0 (strafschop)
84' 1-1 Naujoks
FC Emmen Onder 19 wint na strafschoppen (5-4)