Onder 17 als lijstaanvoerder de winterstop in

Feyenoord Onder 17 is de najaarscompetitie geëindigd als overtuigende lijstaanvoerder. Op de laatste speeldag van 2019 werd PSV verslagen. Ook Onder 16, Onder 15 en Onder 13 kwamen in actie. De wedstrijd van Onder 14 bij AZ werd afgelast. De verslagen lees je hieronder.

Onder 17 is thuis ook PSV de baas
Feyenoord Onder 17 heeft het kalenderjaar 2019 uitstekend afgesloten. Op Varkenoord werd PSV met 2-1 verslagen en dat was de tiende zege op een rij voor het elftal van Melvin Boel.

De Rotterdammers begonnen met revanchegevoelens aan het duel, omdat PSV eind oktober met 3-4 te sterk was in het bekertoernooi. Toch startte Feyenoord slap en profiteerden de bezoekers, al hadden zij in een klutssituatie wel vier schotpogingen nodig om de bal in het net te krijgen.

Feyenoord herpakte zich na de 0-1 en er brak één van de beste periodes van dit seizoen aan. Met intens aanvals- en verdedigingsspel reeg de thuisploeg de kansen aaneen. Het was aan de keeper van de Eindhovenaren te danken dat er slechts één keer gescoord werd. Zenya Deurloo zette met een steekpass Ilyas el Moussaoui vrij voor de doelman en als gebruikelijk faalde hij niet.

Na rust werd PSV weer wat sterker en werd het een echte vechtwedstrijd. Beide ploegen kregen een paar kansjes en uiteindelijk sloeg alleen Feyenoorder Gio-Renys Felecia nog toe. Hij frommelde de bal in de absolute slotfase langs de keeper voor opnieuw een overwinning voor Feyenoord Onder 17.

‘Op basis van de eerste helft is de overwinning verdiend,’ zegt Boel. ‘Ik moet mijn team een groot compliment maken. Ook voor de eerste seizoenshelft waarin we zelden met de vaste elf spelers zijn begonnen.’ Onder 17 sluit de najaarscompetitie af met een voorsprong van zes punten op de nummer twee FC Utrecht.

Feyenoord Onder 17 – PSV Onder 17 2-1

2’ 0-1
13’ 1-1 El Moussaoui
90’ 2-1 Felicia

Opstelling Feyenoord Onder 17: Pak, Van Veldhoven, Baars, Van der Veldt, Candelaria (75’ Christoffel), Hartjes (82’ Tearr), Benita, Bogarde, El Moussaoui, Deurloo (59’ ‘t Zand), Van Houwelingen (46’ Felicia).

Onder 16 onderuit tegen fysiek sterk Utrecht
Feyenoord Onder 16 heeft op het eigen veld verloren van het sterke FC Utrecht. De Rotterdammers lieten zo nu en dan aardig voetbal zien, maar legden het fysiek af tegen de bezoekers, mede omdat er vijf spelers van Onder 15 aan de aftrap verschenen. Na de snelle openingsgoal van Utrecht brak er een sterke fase aan van de Rotterdammers waarin het moeite had om voor het doel echt kansrijk te worden. Na rust kwamen er wel mogelijkheden.

Délano van der Heijden, Amir Rais en Jordan Zirkzee misten en opnieuw Van der Heijden had misschien een strafschop verdiend. Met twee harde pegels van buiten het zestienmetergebied besliste Utrecht het duel. Vlak voor tijd redde Van der Heijden nog de eer voor Feyenoord. Feyenoord Onder 16 is als derde geëindigd in de najaarscompetitie en speelt na de winterstop in de kampioenspoule.

Feyenoord Onder 16 – FC Utrecht Onder 16 1-3

4’ 0-1
60’ 0-2
65’ 0-3
76’ 1-3 Van der Heijden

Opstelling Feyenoord Onder 16: Dekker, Elmensdorp, Ket, Zechiël (40’ Milambo), Breinburg, Mohamedhoesein, Van Lunteren (50’ De Blok), Kleijn, Zirkzee, Rais (50’ Felicia), Van der Heijden.

Onder 15 speelt gelijk in Alkmaar
Feyenoord Onder 15 heeft na een niet al te spectaculaire wedstrijd in Alkmaar met 1-1 gelijkgespeeld. Het duel ging gelijk op en beide ploegen lieten niet hun beste spel zien. Na ruim een kwartier spelen opende Fabiano Rust de score toen hij sterk naar binnen dribbelde en raak schoot. Na een afgeslagen corner maakte de thuisploeg de gelijkmaker. In het vervolg van de wedstrijd voorkwam keeper Bram Oskam meerdere keren een tegendoelpunt, knalde Rust namens Feyenoord op de onderkant van de lat en mikte Jaden Slory een vrije trap net naast. Feyenoord Onder 15 is als vierde geëindigd in de najaarscompetitie en speelt na de winterstop in de kampioenspoule.

AZ Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-1

17’ 0-1 Rust
25’ 1-1

Opstelling Feyenoord Onder 15: Oskam, Van Ommeren, Raap, Plug, Da Silva Mendes (54’ Giersthove), Appiah, Clarinda (59’ Redmond), Sneijer (54’ Oulad M’hand), Rust, Slory, De Wind (41’ Fuaad).

Experimenterend Onder 13 verslaat de hekkensluiter
Om toch voor een leerzame middag te zorgen op bezoek bij hekkensluiter FC Groningen Onder 13 besloot Brian Pinas zijn ploeg wat anders neer te zetten. Zo trad hij onder meer aan met een driemansverdediging. Zijn ploeg was uiteindelijk met 2-4 te sterk voor de noorderlingen. Tobias van den Elshout en Lucas Gardenier zetten Feyenoord op een 0-2 voorsprong. Groningen kwam nog voor rust terug en na de pauze gooide Thijs Kraaijeveld het duel op slot met twee treffers. Een ongelukkige eigen goal van Feyenoord was het laatste wapenfeit van de middag. Feyenoord Onder 13 is als derde geëindigd in de najaarscompetitie en speelt na de winterstop in de kampioenspoule.

FC Groningen Onder 13 – Feyenoord Onder 13 2-4

2’ 0-1 Van den Elshout
12’ 0-2 Gardenier