Feyenoord O17 zonder moeite langs Volendam

Feyenoord Onder 17 heeft de uitwedstrijd bij FC Volendam met 0-4 gewonnen. Na een klein uur spelen stond deze stand al op het bord. Trainer Melvin Boel kreeg zo de gelegenheid om drie spelers te laten terugkeren na blessureleed.

Waar hoge jeugdteams van de Noord-Hollanders vaak in het stadion mogen spelen, werd deze wedstrijd helaas voor beide ploegen op een ander veld afgewerkt. Volendam speelde compact en kende een aardige openingsfase, maar kon niet voorkomen dat Feyenoord voor rust al een hand vol goede kansen bij elkaar speelden. Het duurde even voordat dit ook goals opleverde. Uit een goede voorzet van Lamare Bogarde knikte Lennart Hartjes de eerste binnen en iets later scoorde Zenya Deurloo rechtstreeks uit een vrije trap.

Na de rust drukte Feyenoord meteen door en werd het 0-3 door een goede actie van Mimeirhel Benita die de keeper omspeelde en scoorde. Iets later passeerde Salah-Eddine Oulad M’hand twee spelers op de achterlijn en zette goed voor op Tyrell Tearr: 0-4.

Bij deze comfortabele voorsprong maakten Corné van Houwelingen, Max Christoffel en Shiloh ’t Zand hun rentree na wekenlang blessureleed.

Volendam Onder 17 – Feyenoord Onder 17 0-4
39’ 0-1 Hartjes
45’ 0-2 Deurloo
51’ 0-3 Benita
57’ 0-4 Tearr

Opstelling Feyenoord Onder 17
Pak, Van Veldhoven, Baars, Van der Veldt, Candelaria (73’ ’t Zand), Hartjes, Benita, Bogarde, El Moussaoui (62’ Van Houwelingen), Ouldad M’hand (70’ Christoffel), Deurloo (46’ Tearr).

Onder 16 wint derby ruimt na stugge eerste helft
Feyenoord Onder 16 heeft op bezoek bij Sparta met 1-6 gewonnen. Het duurde wel even voordat de talenten van de Feyenoord Academy op stoom kwamen. De ploeg speelde wat te traag in de beginfase en liet Sparta op voorsprong komen uit een corner. Langzaam maar zeker kwam Feyenoord beter in de wedstrijd en door twee goals van Jordi van Lunteren ging het met een voorsprong de rust in. In de tweede helft was Feyenoord veel sterker en liep het snel uit. De mooiste goal van de middag kwam op naam van de sterk ingevallen Lars de Blok, die hard raak volleerde.

Sparta Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-6
26’ 1-0
30’ 1-1 Van Lunteren
39’ 1-2 Van Lunteren
44’ 1-3 Milambo
59’ 1-4 Groen
67’ 1-5 Groen
77’ 1-6 De Blok

Opstelling Feyenoord Onder 16
Dekker, Elmensdorp, Van Tol, Oetoehganal (41’ Skyum), Ket, Mohamedhoesein (41’ Van der Heijden), Van Lunteren, Kleijn, Groen, Felicia (50’ De Blok), Milambo (64’ Rais).

Onder 15 onderuit tegen Ajax
Feyenoord Onder 15 heeft de thuiswedstrijd tegen Ajax met 1-4 verloren. De Rotterdammers begonnen nog redelijk, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Aan de andere kant kwamen die er wel en Ajax benutte er twee voor de rust. Na de pauze kende Feyenoord even een opleving. Vooral de goed invallen Shannon de Wind zorgde voor veel gevaar. Zijn mede-aanvaller Fabiano Rust bracht de spanning terug na goed doorzetten en een hard schot. Feyenoord geloofde er weer in, maar door de 1-3 van Ajax twintig minuten voor tijd was het duel beslist en kort voor tijd scoorden de Amsterdammers nog eens.

Feyenoord Onder 15 – Ajax Onder 15 1-4
30’ 0-1
40’ 0-2
60’ 1-2 Rust
69’ 1-3
79’ 1-4

Opstelling Feyenoord Onder 15
Haksteeg, Pronk (15’ Van Ommeren), Raap, Giersthove, Da Silva Mendes, Appiah, Slory (56’ De Wind), Plug (50’ Sneijer), Rust, Zirkzee, Breinburg (75’ Clarinda).

Geflatteerde nederlaag Onder 15 tegen Ajax
Feyenoord Onder 14 heeft op het eigen Varkenoord met 0-3 verloren van Ajax. De Amsterdammers waren wel iets sterker in de wedstrijd, maar de ruime overwinning vertekende het wedstrijdbeeld. Ook Feyenoord kreeg namelijk een paar goede kansen. Nadat Ajax de bal diep op de Rotterdamse helft veroverde, maakte hun spits er 0-1 van in de eerste helft. Feyenoord kreeg hierna wat kansjes en vooral Zépiqueno Redmond was dichtbij. Bij een voorzet van Mohammed Fuaad kwam hij een teenlengte te kort om binnen te tikken. Na rust verdubbelde Ajax de marge uit een corner. De thuisploeg probeerde wat terug te doen met een aantal wissels en opnieuw was Redmond dichtbij met een schot op de paal. Via een goede counter gooide Ajax het duel op slot.

Feyenoord Onder 14 – Ajax Onder 14 0-3
25’ 0-1
51’ 0-2
63’ 0-3

Opstelling Feyenoord Onder 14
Husselin, Otte (39’ Minnaar), Ringeling, Erat (62’ Roeland), Moses, De Ruijter (52’ Ben Addi), Diniz Lima, Ulutas (36’ Janssen), Hiwat (47’ Van Persie), Redmond, Fuaad.

Onder 13 verslaat Sparta na achterstand
Feyenoord Onder 13 heeft in een levendige stadsderby met 2-1 gewonnen van Sparta. De bezoekers boden uitstekend weerstand en stonden bij de rust met 0-1 voor. De goal viel binnen tien minuten uit een corner. Feyenoord kwam niet toe aan het eigen spel, maar dat veranderde volledig na de rust. Mede door twee wissels in de rust ging de ploeg van Brian Pinas beter spelen en voetbalde het een paar goede kansen bij elkaar. Door een pegel van net buiten het zestienmetergebied van Lucas Gardenier in de kruising en een stiftje van invaller Tobias van den Elshout bleven de drie punten op Varkenoord.

Feyenoord Onder 13 – Sparta Onder 13 2-1
8’ 0-1
40’ 1-1 Gardenier
54’ 2-1 Van den Elshout