Stam: ''Ik luister niet naar iedereen''

Stam: ''Ik luister niet naar iedereen''

Marcos Senesi lijkt ook tegen Heracles Almelo plaats te moeten nemen op de bank. De Argentijn is afgelopen zomer voor miljoenen naar De Kuip gehaald, maar moet nog altijd wachten op zijn eerste basisplaats. Jaap Stam geeft aan dat de verdediger nog stappen moet maken en kampt met aanpassingsproblemen.

"We zijn altijd bezig met de ideale samenstelling van het elftal. Iedereen roept om Marcos, maar ik luister niet naar iedereen. Hij maakt stappen. Of dat genoeg is, gaan we morgen bekijken. Snapt hij wat we van hem vragen? Als dat niet zo is, wachten we nog even," vertelt Stam in gesprek met de NOS.

Feyenoord neemt het na een interlandperiode zondag op tegen Heracles Almelo. Stam heeft vanwege de resultaten met de Rotterdamse club geen goede week gehad. "Ik heb niet zo heel veel geslapen, nee. Je blijft met vraagtekens zitten. Wat moeten we beter doen? We weten dat we naar een constant niveau moeten toewerken en dat het resultaat soms niet is wat we willen."

Stam is niet van plan om veel aan te passen bij Feyenoord. ''Het aantal verdedigers blijft hetzelfde. Als wij aanvallend willen spelen en je komt op achterstand, dan is de intentie van de jongens om het goed te maken. Uiteindelijk gaan, in plaats van één back, allebei onze backs aanvallend staan. En als iedereen naar voren gaat, dan krijg je dat de centrale verdedigers niet goed staan ten opzichte van de tegenstanders. Als je balverlies lijdt, kom je vaak tot verrassingen te staan. Spelers moeten rustiger blijven en vanuit hun taak en man spelen.''

Lees meer over
De Kuip Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties