Koeman over Berghuis: ''Het gaat vaak over hetzelfde''

Koeman over Berghuis: ''Het gaat vaak over hetzelfde''

Steven Berghuis en Kenneth Vermeer maken deel uit van de definitieve selectie van Oranje, dat deze week in een uitverkochte Kuip mag spelen. Ronald Koeman blikt vandaag vooruit op de komende interlandperiode. De bondscoach krijgt ook de vraag of de harde overtreding van Berghuis nog van invloed geweest is op zijn keuze.

''Ik heb met Steven meerdere gesprekken en het gaat vaak over hetzelfde: het spel zonder bal. Vorig jaar ook. Dat is natuurlijk een belachelijk overtreding, maar het is ook een speler met veel creativiteit en het is onze enige linksbenige aanvaller die ik geselecteerd heb. Hij voelt ook wel de concurrentie van de spelers die er niet bij zijn. Dus hij krijgt zijn kans.''

De overtreding op Teun Koopmeiners is geen reden geweest om Berghuis deze week thuis te laten. ''Dat is altijd he, waar stel je de norm. Je moet spelers altijd de kans geven om te leren en te veranderen en uiteindelijk maak je keuzes,'' aldus de oud-trainer van Feyenoord in gesprek met FOX Sports.

Lees meer over
Kenneth Vermeer De Kuip Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties