Gelijkspel Feyenoord Onder 17, derby-zeges Onder 15 en Onder 14

Behalve Feyenoord Onder 19 (gelijkspel tegen FC Groningen) kwamen ook alle overige bovenbouwteams van Feyenoord Academy zaterdag in actie. Zo morste Feyenoord Onder 17 punten bij de leeftijdgenoten van FC Twente, terwijl Onder 15 en Onder 14 de derby tegen Sparta wisten te winnen.

Onder 17 doet zichzelf tekort tegen FC Twente

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag punten laten liggen in Hengelo. De ploeg van trainer Melvin Boel ging op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Twente, waar het niet verder kwam dan 1-1.

De thuisploeg liet vanaf de eerste minuut het initiatief bij Feyenoord Onder 17. De talenten van Feyenoord Academy probeerde het spel te maken, maar kwam niet altijd even goed aan voetballen toe. FC Twente Onder 17 hoopte vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden en sloeg van daaruit na iets minder dan een half uur spelen toe: 1-0.

Mogelijkheden op de gelijkmaker volgden via Shiloh 't Zand (vrije trap naast en schotkans naast), Lamare Bogarde (afstandsschot gepakt) en Mimeirhel Benita (keeper stopt met voeten), maar Onder 17 keek halverwege de wedstrijd tegen een achterstand aan.

In de tweede helft voerde Feyenoord het tempo op en reeg het de kansen aaneen. Halverwege de tweede helft werd Benita neergehaald in het zestienmetergebied, waardoor de ploeg een strafschop kreeg. Vanaf de penaltystip faalde Ilyas El Moussaoui niet: 1-1. Ondanks de kansen die daarna nog volgden, moest Onder 17 uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Trainer Boel sprak na afloop van 'een teleurstellend resultaat'. 'We vanmiddag hebben veel kansen gecreëerd, maar waren niet rustig genoeg aan de bal,’ zei hij. 'Het tempo lag vooral in de eerste helft te laag. We moeten leren dat we vanaf de eerste minuut geduldig moeten zijn en op het juiste tempo blijven spelen. Daar moeten we de komende tijd aan blijven werken.'

FC Twente Onder 17 - Feyenoord Onder 17 1-1
22' 1-0
65' 1-1 El Moussaoui (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 17:
Remie; Van Veldhoven (83' Wensink), Baars, Zouan, Van der Veldt; Hartjes (78' Deurloo), 't Zand (59' Hokke), Borgarde; Benita, El Moussaoui, Van Houwelingen (46' Ben-David dos Santos).

Doelpuntrijk gelijkspel voor Onder 16

Feyenoord Onder 16 is er zaterdag niet in geslaagd te winnen. Het team van Feyenoord Academy ging op bezoek bij ADO Den Haag Onder 16. Een zeer doelpuntrijke wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel: 3-3.

De thuisploeg opende vroeg in de wedstrijd de score. Na elf minuten spelen was het 1-0. Die achterstand van Feyenoord Onder 16 was echter van korte duur. Enkele minuten later zette Renys Felicia de 1-1 op het scorebord. Na ruim een halfuur spelen kwam ADO Den Haag Onder 16 op een nieuwe voorsprong en liep even daarna uit naar een 3-1 voorspong. Dit was ook de ruststand.

Na de rust zette Feyenoord Onder 16 alles op alles om minimaal een punt over te houden aan de wedstrijd. En dat lukte. De ploeg van trainer Dennis te Braak kwam via Felicia op 3-2. In de slotfase kwam de ploeg door een goal van invaller Nesto Groen langszij: 3-3.

ADO Den Haag Onder 16 - Feyenoord Onder 16 3-3
11' 1-0
16' 2-0 Felicia
33' 2-1
37' 3-1
55' 3-2 Felicia
76' 3-3 Groen

Opstelling Feyenoord Onder 16:
Dekker; Elmensdorp, Van Tol, Zechiël (64' Mohamedhoesein), De Blok (50' Marengo); Oetoehganal, Rais, Candelaria; Felicia, Van Lunteren, Slory (60' Groen).

Onder 15 klopt Sparta Rotterdam

Feyenoord Onder 15 stapte zaterdag als winnaar van het veld na de stadsderby. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam wist de ploeg van trainer Ulrich van Gobbel met 0-2 te winnen.

Het team van Feyenoord Academy kwam in de eerste helft op een voorsprong. Aanvaller Neno de Wind was trefzeker: 0-1. Fabiano Rust bepaalde in de tweede helft de eindstand op 0-2. Door de zege is Feyenoord Onder 15 na de eerste drie wedstrijd nog altijd ongeslagen. Samen met Ajax Onder 15 staat het na drie wedstrijden op negen punten.

Sparta Rotterdam Onder 15 - Feyenoord Onder 15 0-2
33' 0-1 De Wind
67' 0-2 Rust

Opstelling Feyenoord Onder 15:
De Groot; Van Ommeren, Ket (49' Kleijn), Giersthove, Breinburg; Oulad M'Hand (41' Appiah), Zirkzee, Plug (73' Silva Mendes); Clarinda (47' Hiwat), Rust, De Wind.

Onder 14 haalt uit in stadsderby

Feyenoord Onder 14 heeft zaterdag op zeer overtuigende wijze gewonnen van Sparta Rotterdam Onder 14. De ploeg van trainer Davey van den Berg domineerde nagenoeg de gehele wedstrijd en won de stadsderby met liefst 6-0.

Zepiqueno Redmond opende al vroeg de score. Na een klein kwartier spelen scoorde de aanvaller. Zo'n kwartier later was het opnieuw raak voor Redmond: 2-0. Nog voor de rust kwam het Onder 14-team van Feyenoord Academy via een goal van Shaqueel van Persie op een 3-0 voorsprong.

In de tweede helft bleef Feyenoord Onder 14 doorgaan met wat het in de eerste helft deed: doelpunten maken. Remond zette met zijn derde treffer van de middag de 4-0 op het scorebord. Via goals van Mohammed Fuaad Mahammed en invaller Sten Janssen bepaalde het Onder 14-team van Feyenoord Academy de eindstand op 6-0.

Feyenoord Onder 14 - Sparta Rotterdam Onder 14 6-0

14' 1-0 Redmond
29' 2-0 Redmond
31' 3-0 Van Persie
39' 4-0 Redmond
56' 5-0 Fuaad Mahammed
70' 6-0 Janssen

Opstelling Feyenoord Onder 14:
Husselin; Minnaar, Ringeling, Raap, Moses; Ben Addi, Ulutas, Diniz Lima; Redmond, Van Persie, Fuaad Mahammed.

Onder 13 ten onder in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdag een vervelende middag beleefd in Amsterdam. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Ajax werd het 2-0.

Lange tijd leek de mini-Klassieker in de hoofdstad in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Pas in de 65ste minuut viel het eerste doelpunt. Tommie Vries zette Ajax Onder 13 op een 1-0 voorsprong. Niet veel later, in de blessuretijd, verdubbelde de thuisploeg de score: 2-0. Dit was ook de eindstand.

Ajax Onder 13 - Feyenoord Onder 13 2-0