Buitenlandse media hebben medelijden met Jaap Stam

Buitenlandse media hebben medelijden met Jaap Stam

Feyenoord heeft gisteren geen indruk gemaakt op de buitenlandse media. De Rotterdammers speelden een dramatische wedstrijd en vooral de verdediging zag er enkele momenten slecht uit. De ploeg van Jaap Stam was niet in staat om onder de hoge druk van Rangers FC uit te voetballen.

The Scottish Herald heeft medelijden met Stam. ''Het was een ironische aanblik: een van de beste verdedigers ooit langs de zijlijn bij Feyenoord, maar een Rotterdamse defensie die er weinig van bakte. De verdedigers van de gasten maakten telkens maar weer de verkeerde keuze: moesten ze blijven staan, dan gingen ze liggen. Was het misschien slimmer om even af te wachten, dan gingen ze met ziel en zaligheid voor de bal. Om over het opbouwen nog niet eens te spreken: er werd zó vaak balverlies geleden...''

"Het is maar moeilijk om te begrijpen hoe Stam, een van de beste verdedigers aller tijden, met dit materiaal moet werken,'' oordeelt The Scottish Sun. ''Het was een kwestie van tijd voordat dit problemen op zou leveren voor Feyenoord en dat gebeurde dan ook. In de tweede helft hoopten de Rotterdammers op een bevlieging van iemand als Steven Berghuis, maar die kwam niet."

Nederlandse media oordelen ook hard. De Telegraaf schrijft dat de Rotterdammers verdronken in Schotland. ''In de orkaan die losbarstte, met uitzinnig schreeuwende Rangers-supporters, raakte op Vermeer na iedere Feyenoorder de kluts kwijt. Rick Karsdorp was zelfs even helemaal het spoor bijster. Bij de penalty van Rangers bleef hij de Spaanse arbiter Lahoz wanhopig duidelijk maken dat hij de beelden van de VAR moest raadplegen. Het was hem ontgaan dat er in de Europa League geen Video Assistant Referee beschikbaar is.''

Lees meer over
Kenneth Vermeer Steven Berghuis Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties