Stam wil dominant en attractief voetbal spelen

Stam wil dominant en attractief voetbal spelen

Jaap Stam is begonnen aan zijn klus bij Feyenoord en heeft een duidelijk doel voor ogen. De trainer wil dominant en attractief voetbal spelen met de Rotterdamse club. Bij balverlies moet er een bepaalde vechtlust in het team ontstaan en op de juiste momenten druk zetten met het hele team om snel weer in balbezit te komen.

Stam legt in gesprek met FOX Sports uit wat de speelstijl moet gaan worden. ''Er zijn dingen die wel gaan veranderen in de manier van spelen, denk ik. In de manier waarop ik het graag wil zien. Uiteindelijk wil ik altijd op balbezit spelen. Ik wil altijd dominant zijn in de manier van spelen. Heel attractief voetbal spelen en daar hoort een bepaalde kwaliteit in de zin van technisch voetbal bij.

''Kalm zijn aan de bal en een bepaalde vechtlust hoort daar bij in balverlies. Dat je direct druk gaat krijgen op de bal. Daar heb je bepaalde spelers voor nodig. Dat is wel een spel dat ik ambieer. Dat probeer je er direct in te slijpen. Zoals vandaag is het niet echt een training om dat direct allemaal aan te geven. Daar heb je de tijd voor nodig. Spelers moeten dat leren en moeten dat gaan zien. Sommige patronen zullen op hetzelfde neerkomen, maar in die patronen kan ook een bepaalde nuance zitten waardoor het makkelijker gaat worden om aan de bal te komen. Daar zijn wij mee bezig en dat hopen we erin te krijgen.''

[dumpitem=18272]

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties