''Natuurlijk moet je met je spelers praten als ze niet spelen'

''Natuurlijk moet je met je spelers praten als ze niet spelen'

Giovanni van Bronckhorst heeft keuzes moeten maken in het elftal van Feyenoord. De trainer beschikt over een nagenoeg fitte groep en moet daarom spelers teleurstellen. Tegen Willem II moeten Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra op de bank plaatsnemen.

''Helemaal niet makkelijk,'' reageert Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports op de vraag of Toornstra op de bank een makkelijke keuze is. ''Je kijkt wat je vandaag nodig hebt en hoe het team vorige week gespeeld heeft. Dan moet je keuzes maken. Het minst leuke voor een trainer is mensen moeten teleurstellen en in dat geval zeker ook Jens, ja.

Van Bronckhorst ziet Toornstra niet als een makkelijk slachtoffer. ''Ik denk dat Jens heel veel gespeeld heeft dit seizoen. Ik denk dat je je daarin vergist. Je hebt ook heel veel keuzes op dit moment. In de spits en op tien. Het is niet makkelijk omdat ze allemaal fit zijn en uiteindelijk moet je keuzes maken.''

Ook Jørgensen moet wederom een teleurstelling verwerken. ''Natuurlijk moet je met je spelers praten als ze niet spelen. Ik vind het ook heel belangrijk dat je uitleg geeft. Nico heeft een moeilijk seizoen, hij heeft in het begin niet kunnen spelen vanwege blessures. Hij is nog niet in vorm zoals we dat willen en zeker met een Robin in vorm valt de keuze op hem.

Lees meer over
Willem II Giovanni van Bronckhorst Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties