'Loterijbaas sluisde miljoenen naar Feyenoord'

'Loterijbaas sluisde miljoenen naar Feyenoord'

Vanmorgen is er ophef ontstaan na een onderzoek van Follow the Money (FTM). De hoogste baas van de PostcodeLoterij, Boudewijn Poelmann, zou via een constructie 20 miljoen euro goededoelengeld hebben gedirigeerd naar Feyenoord. Poelmann maakt onderdeel uit van de Vrienden van Feyenoord. Volgens FTM is dergelijke belangenverstrengeling verboden.

''Het geld kwam via een sponsordeal bij de club terecht,'' schrijft het Algemeen Dagblad. ''Poelmann zette druk op Stichting Doen, de grootste ontvanger van de loterijmiljoenen, om haar dochterbedrijf Qurrent naar voren te schuiven als shirtsponsor van de Rotterdamse voetbalclub. Het groene-energiebedrijf was verlieslijdend, maar kon toch sponsor worden dankzij de garantstelling van Doen voor 5,75 miljoen euro per jaar, van 2017 tot en met 2021.''

In een reactie aan Follow The Money heeft Poelmann via een woordvoerder laten weten geen rol gespeeld te hebben inzaken Qurrent en Feyenoord. Hij zou het bedrijf er alleen op geattendeerd hebben dat er een grote stap in de naamsbekendheid gemaakt kon worden. Zelf was hij niet aanwezig bij de gesprekken. Voor Poelmann zelf en de loterijen zou het een staartje kunnen krijgen indien de Kansspelautoriteit tot onderzoek overgaat.

Lees meer over
Qurrent
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties