'Gio': ''Als je 4-1 wint is de missie geslaagd''

'Gio': ''Als je 4-1 wint is de missie geslaagd''

Giovanni van Bronckhorst sprak voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard over een kans op revanche na de nederlaag in Zwolle. Die kans heeft Feyenoord gepakt. In De Kuip werden de Limburgers met 4-1 verslagen.

"Als je 4-1 wint is de missie geslaagd", aldus Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. "We zijn de wedstrijd goed begonnen, maar de twee grootste kansen in het begin zijn voor Fortuna. Kenneth houdt ons fantastisch op de been. Na de gelijkmaker gingen we een tandje sneller spelen, kwamen we meer in de wedstrijd en konden we uiteindelijk de wedstrijd beslissen."

Met name in de counter kon Fortuna af en toe gevaarlijk worden. "In de omschakelmomenten moet je alert zijn. Je moet goed staan. Op dat moment leden we te snel balverlies en gaven we achterin teveel ruimte weg. Dat is in het begin niet onder controle. Fortuna speelde iets anders dan we verwachtten, dus we moesten switchen in de veldbezetting. Uiteindelijk denk ik dat we daar goed op anticipeerden."

Feyenoord heeft de overwinning voor een groot deel te danken aan het goede spel van Robin van Persie, erkent ook Van Bronckhorst. "Ik vond hem zaterdag ook al goed spelen. Vandaag laat hij zien wat voor kwaliteiten hij heeft en hoe belangrijk hij is voor het team." Nu hij twee wedstrijden in een halve week heeft gespeeld, lijkt het de vraag of hij er zondag in de Klassieker ook kan staan. Van Bronckhorst denkt echter van wel. "Hij is goed uit de wedstrijd van zaterdag gekomen en ik verwacht dat hij er vandaag ook goed uitkomt."

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Giovanni van Bronckhorst Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties