Clubs willen illegaal vuurwerk verbannen uit het voetbal

Clubs willen illegaal vuurwerk verbannen uit het voetbal

De KNVB, alle Eredivisie- en Eerste Divisieclubs, de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeentes en het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn overeengekomen om de handen ineen te slaan om illegaal vuurwerk rondom en tijdens voetbalwedstrijden en overige voetbalevenementen in stadions of trainingscomplexen in de ban te doen.

Voetbal en illegaal vuurwerk is volgens de eerder genoemde partijen, vertegenwoordigd in de ‘Regiegroep Voetbal en Veiligheid’, geen vanzelfsprekende combinatie. Het afsteken van illegaal vuurwerk is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan en wordt bovendien als gevaarlijk ervaren. Zo kan knalvuurwerk gehoorschade opleveren, kunnen fakkels zware brandwonden tot gevolg hebben en is het inademen van rook schadelijk voor de luchtwegen. Daarnaast is de club aansprakelijk in het geval van letsel bij supporters en ook kan het de club forse boetes opleveren.

Om deze redenen hebben de KNVB, de clubs, de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeentes en het Ministerie van Justitie en Veiligheid besloten allemaal hun verantwoordelijkheid te nemen. Daarvoor hebben de partijen de volgende afspraken gemaakt om vanaf heden harder op te treden tegen illegaal vuurwerk rondom het voetbal.

Clubs willen illegaal vuurwerk verbannen uit het voetbal
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties