Feyenoord Onder 16 overklast Ajax in Amsterdam

Feyenoord Onder 16 heeft dinsdag in een uitstekende wedstrijd bij Ajax Onder 16 drie punten gepakt. Het werd 0-2 voor het team van Feyenoord Academy en daarmee werden de Amsterdammers nog gespaard. Onder 16 hield Ajax vrijwel de hele wedstrijd onder druk en had meer goals moeten maken dan twee.

Feyenoord was dus heer en meester op het veld. Als één geheel zette het elftal van Dennis te Braak de opponent onder druk, waardoor het overgrote deel van de wedstrijd zich op de Amsterdamse helft afspeelde. Het duurde wel even voordat de score werd geopend. Vooral Shiloh ’t Zand en Ramsey van der Linden kregen schotkansen die niet werden benut.

Na 26 minuten spelen was het wel raak. En corner van ’t Zand werd hard tegen de touwen gekopt door spits Ibrahima Berete. De achteruit gedwongen Amsterdammers moesten noodgedwongen de lange bal hanteren en kwamen niet verder dan één schot op het doel van Sam Pak.

Na de rust maakte Berete zijn tweede van de middag nadat hij ook hoofdrolspeler was van een uiterst schlemielig moment. Twee Feyenoorders gingen alleen op het doel van Ajax af, met een balletje breed op Berete was de keeper al uitgespeeld, maar de spits presteerde het om de bal naast het lege doel te schuiven terwijl de rest van het team al aan het juichen was. Kort hierop was het dus wel raak toen Berete alert reageerde op een vrije trap van ’t Zand die op de lat kwam.

Na de 0-2 speelde Feyenoord zich nog enkele keren in een overtal situatie voor het vijandelijke doel, alleen doelpunten kwamen er niet meer. Te Braak kon uiteraard uitermate tevreden zijn. ‘Zowel verdedigend als aanvallend was het een hele goede wedstrijd van ons. Het had echt 0-4 of 0-5 kunnen worden.’

Ajax Onder 16 – Feyenoord Onder 16 0-2
26’ 0-1 Berete
59’ 0-2 Berete

Opstelling Feyenoord Onder 16: Pak, Baars, Zouan, Owusu, Van der Veldt, Van der Linden, Bogarde (66’ El Moussaoui), Christoffel, (66’ Oetoehganal) Ben-David dos Santos (66’ Tearr), ’T Zand, Berete (72’ Van Veldhoven).