Van Hanegem: ''Laatste kampioenschap was echt een wonder''

Van Hanegem: ''Laatste kampioenschap was echt een wonder''

Willem van Hanegem vraagt zich nog weleens af hoe het mogelijk is geweest dat Feyenoord in 2017 kampioen werd van Nederland. De oud-speler en oud-trainer van de Rotterdamse club noemt het zelfs een wonder dat Feyenoord destijds bovenaan in de eredivisie eindigde en Ajax en PSV achter zich liet.

"Het laatste kampioenschap zou ik echt koesteren, want elke keer als ik zit te kijken vraag ik me af hoe dat in godsnaam mogelijk was. Dat moet echt een wonder zijn geweest," zegt Van Hanegem in de talkshow van Recht uit Rotterdam. "Hoe kan het dat je het seizoen daarvoor op ruim achttien punten achterstand einidgt, dan kampioen wordt en vervolgens weer zoveel punten tekort komt?"

De Kromme ergert zich tevens al jaren aan het positiespel van Feyenoord. "Zodra ze tegen een opportunistische ploeg spelen die een beetje druk gaat zetten, krijg je als je thuis kijkt al de zenuwen. Terwijl als je goed kan voetballen dat eigenlijk het lekkerste is wat er is. Zij gaan lopen als een blinde en als je dan een beetje slim bent, speel je ze helemaal de neuroloog in. Nu gebeurt er niks en dat irriteert mij het meest al die jaren."

Lees meer over
PSV Van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties