Stadiondirecteur Jan van Merwijk: ''Het spijt ons verschrikkelijk''

Stadiondirecteur Jan van Merwijk: ''Het spijt ons verschrikkelijk''

Stadiondirecteur Jan van Merwijk baalt van het probleem met de lichtmasten. Tijdens de wedstrijd Feyenoord - VVV-Venlo vielen de lampen uit in De Kuip, waardoor de wedstrijd uiteindelijk moest worden gestaakt. Van Merwijk benadrukt in gesprek met FOX Sports dat het niks heeft te maken met achterstallig onderhoud.

"We hebben het probleem gelokaliseerd, maar daarmee nog niet opgelost. Daar hebben we een half uur de tijd voor gehad volgens de regels. Het spijt ons verschrikkelijk. Het is de grootste nachtmerrie voor iedere stadiondirecteur dat dit gebeurt en je het niet binnen afzienbare tijd krijgt opgelost. Het spijt ons bijzonder. We balen er van, laat dat duidelijk zijn. We kregen het alleen niet opgelost. We zullen morgen verder moeten zoeken naar wat de oorzaak is en die oplossen.''

''Het probleem zit niet in de stroomtoevoer, dat hebben we op zich ook opgelost. Het probleem zit echt in de schakeling en in de sturing om de lampen aan en uit te krijgen. Daarin zit iets wat niet goed is, een storing. Het probleem zat niet in de externe stroomtoevoer, want die was goed. Dat hebben we allemaal kunnen checken. De zekeringen zijn goed. Het zit ergens in het interne systeem. Vanaf de regiekamer naar de sturing naar al die individuele lampen toe, daar zit ergens een probleem en dat hebben we niet kunnen oplossen."

Lees meer over
De Kuip Van Marwijk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties