'Gio': ''Dat gedeelte voor onze talenten missen wij''

'Gio': ''Dat gedeelte voor onze talenten missen wij''

De talenten van PSV, Ajax, AZ en FC Utrecht krijgen al een aantal jaar de kans om zich elke week te ontwikkelen in de Eerste divisie. Feyenoord neemt geen deel aan de voetbalpiramide. Giovanni van Bronckhorst baalt dat de Rotterdamse talenten hierdoor niet voldoende weerstand krijgen.

''Dat is natuurlijk al een aantal jaar zo. Dat wij niet een podium hebben voor onze talenten om op vrije jonge leeftijd op dat niveau te kunnen spelen en te meten met oudere jongens. We hebben natuurlijk wel een beloften elftal erbij. We hopen dat ze in de toekomst een stap kunnen maken naar de eerste divisie,'' vertelt Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel tegen PEC Zwolle.

''Alleen is dat een kwestie van jaren, maar dat is wel het meest ideale scenario,'' vertelt de trainer. ''Ik weet niet of dat de grootste invloed heeft op het doorbreken van jongens. Ik denk wel dat het beter is als je bij het eerste aansluit en je hebt al vijftig tot zestig wedstrijden op niveau gespeeld. Dat gedeelte voor onze talenten missen wij nu.''

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties