Vente: ''Alleen dan kan ik echt beter worden''

Dylan Vente (19) schitterde dinsdagavond bij Oranje onder 20, dat in Katwijk met 4-1 won van de leeftijdsgenoten van Polen. De talentvolle spits van Feyenoord was goed voor drie assists op Dani de Wit, maar opende zelf de score met een prachtige omhaal.

Vente controleerde na dertien minuten spelen een voorzet vanaf links op zijn borst en schoot de bal daarna met een prachtige omhaal in het doel, de Poolse keeper kansloos latend. ''De bal kwam goed voor en nadat ik hem op m’n borst had aangenomen, kon ik eigenlijk niet anders dan een omhaal proberen. Ik raakte de bal echt perfect en wist eigenlijk direct dat het een goal zou worden. Een heerlijk gevoel,'' zegt de Feyenoorder in gesprek met Teamwass.

''Lekker voor mij om weer eens negentig minuten te voetballen. Dat is voor elke speler belangrijk. Tegen Duitsland (1-1) mocht ik vrijdag na 63 minuten spelen Kaj Sierhuis aflossen, nu mocht ik een hele wedstrijd spelen. Dit zijn mooie wedstrijden met goede tegenstand. Vorige maand scoorde ik op het veld van Quick Boys ook al in de 3-1 overwinning op Engeland, ook een sterke tegenstander. Ik hoop nu dat ik de komende tijd ook bij Feyenoord iets meer speeltijd zal krijgen, want alleen dan kan ik echt beter worden.''

Bekijk ook: Vente scoort met halve omhaal voor Oranje Onder 20