De Jong: ''Dat is toch de kracht van deze organisatie''

De Jong: ''Dat is toch de kracht van deze organisatie''

Jan de Jong geniet van zijn eerste maanden bij Feyenoord. Het leukste wat hij tot nu toe heeft meegemaakt bij zijn nieuwe werkgever, is het winnen van de beker, zo zegt hij tegen Hand in Hand.

"Werken bij een topclub gaat uiteindelijk om het winnen van prijzen", begint de algemeen directeur van de Rotterdammers. "Voor de organisatie, spelers en technische staf was het niet nieuw na het kampioenschap van vorig jaar. Voor mij wel." Feyenoord won eind april de Beker door in de finale AZ met 3-0 te verslaan.

"Wat mij vooral een geweldig gevoel gaf, was de totale focus door de hele organisatie, van spelers en technische staf tot alle geledingen van de club, op het winnen van die beker. Het is prettig om te zien hoe dit plan uitgerold werd en tot een goed einde werd gebracht. Met bijna militaire precisie. Dat is toch de kracht van deze organisatie.''

Feyenoord moet als doel hebben om vaker kampioen te worden dan de afgelopen veertig jaar. ''Als je Feyenoord bent moet je in ieder geval elk jaar de ambitie hebben om mee te doen om het kampioenschap. De laatste veertig jaar hebben uitgewezen hoe moeilijk dat is. Een kampioenschap gemiddeld eens in de tien jaar is te weinig voor Feyenoord. Dat moet omhoog, dat zijn we aan onze stand verplicht."

De Jong hoopt dat Feyenoord zich komend seizoen nadrukkelijk gaat melden in de titelstrijd. "Meer dan we afgelopen seizoen hebben gedaan. Rotterdam en Feyenoord staan voor 'Sterker door Strijd'. Wij als club kunnen ontzettend veel winnen door vanaf seconde één vlijmscherp aan de wedstrijd te beginnen. Dat zien de supporters hier ook graag."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties