Van Hanegem: ''Wij zagen de beker vroeger als tweede prijs''

Van Hanegem: ''Wij zagen de beker vroeger als tweede prijs''

Zondag neemt Feyenoord het in de bekerfinale op tegen AZ. Hoewel het officieel geen thuiswedstrijd voor de Rotterdammers is, wordt de wedstrijd zoals altijd in De Kuip gespeeld. Volgens Willem van Hanegem, te gast bij praatprogramma Tijd voor MAX, is dat niet meer dan logisch.

"Dit is het mooiste stadion waar ze kunnen spelen. Dat Feyenoord er nu speelt is toeval. Je kan bij voorbaat toch niet zeggen dat ze de finale halen. Zeker niet als je ziet hoe ze dit seizoen speelden", aldus De Kromme, die het het niet met presentator Sybrand Niessen eens is dat ook de Arena een mooie locatie zou zijn. "Niet echt, nee. Als ik er langs rij moet altijd aan zo'n kookpan denken. De Kuip is gewoon het mooiste voetbalstadion dat er is."

Toch ontkent Van Hanegem niet dat Feyenoord zondag het thuisvoordeel heeft. "Het is wel een voordeel. Bij de kampioenswedstrijd dacht ik dat ze het moeilijk zouden krijgen tegen Heracles. Maar dan zie je die spelers het veld op komen en denken: hier is niks tegen te beginnen. Niet vanwege de ploeg, maar de beleving. Dat is zo mooi en indrukwekkend. Daar krijg je echt kippenvel van."

Net als die wedstrijd tegen Heracles denkt Van Hanegem dat Feyenoord ook zondag als winnaar van het veld stapt. Dit maakt het seizoen volgens hem echter niet goed. "Het is een heel slecht seizoen geweest. Het slaat nergens op om te zeggen dat het seizoen dan geslaagd is. Wij zagen de beker vroeger als tweede prijs. Bij een ploeg als Feyenoord ging het om het kampioenschap, niet om de beker. Het was een heel belabberd seizoen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties